Mısır: Suriye PKK'yı kınayabilir

Güncelleme Tarihi:

Mısır: Suriye PKKyı kınayabilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in Suriye ile Türkiye arasındaki arabuluculuk girişimleri sürerken Mısır iktidarının yayın organı El Cumhuriye, Şam'ın Türkiye ile tansiyonu düşürmek için PKK'yı ve terörizmi kınayan bir bildiri yayınlayabileceğini öne sürdü.

Mübarek, Ankara'da yaptığı temaslardan sonra sürpriz bir şekilde Şam'a giderek Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad'la bir görüşme daha yaptı. Mısır basınında yer alan habere göre Mübarek, sorunun özünün PKK ve PKK'nın Türkiye'deki yıkıcı faaliyetleri olduğunun altını çizdi. Mübarek, ‘taraflara PKK sorununu doğrudan görüşün’ tavsiyesinde bulundu.

Mısır lideri Kahire basınına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin askeri operasyonda ciddi olduğunu belirterek, taraflar arasında doğrudan görüşme önerdiğini söyledi. Taraflara PKK sorunu doğrudan ele almalarını tavsiye ettiğini belirten Mübarek, ‘Ankara, Türk topraklarında şiddet eylemlerinin son bulması için Suriye’den bazı garantiler istiyor' dedi.

Mısır'ın MENA Ajansı ise Mübarek'in ‘olumlu’ geçen Şam temasının ardından Suriyeli yetkililerin Suriye-Türkiye diyaloğunun açılmasını için gerekli şartları görüşmek üzere Kahire'ye gitmesinin beklendiğini bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!