Mısır lideri Sisi, Hafter ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Mısır lideri Sisi, Hafter ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2019 08:30

Libya'nın doğusunda Tobruk kentinde üslü yönetimin askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Mısır Resmi ajansı MENA’nın haberine göre Sisi, Hafter’i dün başkent Kahire’deki İttihadiye Sarayı’nda kabul etti. Görüşmede Libya’daki son gelişmelerin değerlendirildiği belirtildi. ABD’de yayımlanan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Suudi hükümetinden üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde, Hafter’in Trablus’u ele geçirmek için başlattığı saldırıdan birkaç gün önce Suudi Arabistan’ı ziyaret ettiğine dikkat çekmişti. Suudi Krallığı’nın, General Hafter’in harekâtına destek için milyonlarca dolar yardım sözü verdiği ileri sürülen haberde, ismi açıklanmayan üst düzey bir Suudi danışmanın, “Oldukça cömerttik” ifadesine de yer verilmişti.

Öte yandan BM’nin tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) Sözcüsü Muhanned Yunus, UMH’nin bir ateşkesi memnuniyetle karşılayacağını ancak bunun için Hafter güçlerinin şu anki pozisyonlarında kalmamaları ve geldikleri yere dönmelerinin şart olduğunu söyledi. Yunus, Trablus’ta düzenlediği basın toplantısında, “Eski şartlara göre bir siyasi çözümden bahsetmenin zamanı geçti ama aynı zamanda UMH bir ateşkesi memnuniyetle karşılar” dedi.

Haberin Devamı

DSÖ: 121 KİŞİ ÖLDÜ

General Hafter, başkent Trablus’u ele geçirmek için 4 Nisan’da saldırı emri vermiş, bunun üzerine başkentte konuşlanan UMH birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Libya’da 10 gündür devam eden çatışmalarda ölü sayısının 121,
yaralı sayısının da 561’e yükseldiğini bildirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!