Mısır, Almanya'dan denizaltı alıyor

Güncelleme Tarihi:

Mısır, Almanyadan denizaltı alıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 15:07

Almanya'nın Kahire Büyükelçisi Julius Georg Luy, ülkesinde Mısır için yapımına başlanan iki denizaltı teslimatının yakında gerçekleşeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre Luy, Kahire Hükümeti'ne Almanya'nın yeni büyükelçisi olarak güven mektubunu sunmasının ardından yaptığı açıklamada, ülkesinin kuzeyindeki Kile kentinde faaliyet gösteren ThyssenKrupp Marine Systems firması tarafından Mısır için yeni iki adet denizaltının yapımına başlandığını ve teslimatlarının yakın bir tarihte yapılacağını belirtti.

İki ülke arasında güvenlik anlaşmasının sağlanması amacıyla görüşmelerin olduğunu ifade eden Luy, Almanya'ın geçen yıl bir denizaltıyı Mısır'a teslim ettiğini kaydetti.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin Ocak ayında ülkesini ziyaret edeceğini aktaran Luy, Berlin'in Mısır ile terörle mücadele ve bölge istikrarına ilişkin paylaşımlarda bulunmasının yanı sıra Mısır polisinin eğimi için işbirliğinin olduğuna işaret etti.

Bu yılın ilk yarısında Mısır'a ihraç edilen Almanya ürünlerinde yüzde 18,5 gibi bir artış olduğuna da değinen Luy, Mısır'ın aynı dönemde ülkesine yaptığı ihracatın ise yüzde 12,5 artırdığına vurgu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!