Metin’e de Gizem gibi çıkış yasağı

Güncelleme Tarihi:

Metin’e de Gizem gibi çıkış yasağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2013 10:02

Mısır’da 17 Ağustos’tan bu yana tutuklu olan, önceki gün ise tutuksuz yargılanmasına karar verilen TRT Muhabiri Metin Turan’ın yarın cezaevinden çıkabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

St. Petersburg’da tutuksuz yargılanmasına karar verilen Greenpeace üyesi Gizem Akhan’ın Rusya’yı terk etmesine izin verilmediği gibi Turan da cezaevinden çıktıktan sonra Mısır’dan ayrılamayacak.

Edinilen bilgiye göre Turan, mahkeme kararını verene kadar Mısır’da kalacak. Her duruşmaya gitmek zorunda kalacak olan Turan, beraat ettiği takdirde Mısır’ı terk etme hakkına da kavuşacak.

Ailesiyle birlikte Mısır’da yaşayan Turan’ın ancak beraat ettikten sonra bu ülkede kalıp kalmamaya karar vermesi bekleniyor. Yetkililer, uluslararası adli sürecin çoğunlukla bu şekilde işlediğine dikkat çekerek, “Metin Turan tamamen seyahat özgürlüğüne kavuşana kadar Türkiye’nin girişimleri sürecektir. Bu sürecin çok fazla uzamamasını umut ediyoruz” dediler.

Turan, Mısır’da 3 Temmuz’daki askeri darbeye karşı Kahire’nin Ramses Meydanı’nda yapılan gösterileri izlerken güvenlik güçlerinden kaçarak göstericilerle birlikte Fetih Camii’ne sığınmıştı. Burada gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Turan 100 günü aşkın süredir cezaevinde bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!