Merkel'e özgürlük ödülü verilecek

Güncelleme Tarihi:

Merkele özgürlük ödülü verilecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 14:28

Roosevelt Vakfı, Merkel'e ödülünün 21 Nisan'da takdim edileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

ABD'nin eski başkanlarından Franklin D. Roosevelt adına dönüşümlü olarak her yıl Hollanda ve ABD'de dağıtılan "Dört Özgürlük Ödülü"nün bu sene Almanya Başbakanı Angela Merkel'e verileceği bildirildi.

Roosevelt Vakfı Başkanı ve Zeeland eyaletinin Valisi Han Polman, yaptığı açıklamada, Merkel'e ödülünün 21 Nisan 2016 tarihinde vakıf merkezinin bulunduğu Middelburg şehrinde takdim edileceğini duyurdu.

Merkele özgürlük ödülü verilecek



Merkel'in, Avrupa Birliği'ndeki ekonomik krizle mücadelede üstlendiği önemli rol, Ukrayna'daki sorunun diplomatik yollardan çözümü ve bölgedeki gerilimin düşürülmesi için yaptığı çaba, İslam karşıtı PEGIDA hareketinin yükselişi karşısında gösterdiği liderlik ve sığınmacı krizinin çözümüne yönelik çabalarından dolayı bu ödüle layık görüldüğü kaydedildi.

Merkele özgürlük ödülü verilecek



Dönüşümlü olarak bir yıl Roosevelt'in ailesinin geldiği yer olan Hollanda'nın Middelburg'da, bir yıl da ABD'nin New York kentinde dağıtılan ödül, eski ABD Başkanı'nın 1941 yılında ABD Kongresi'nde dile getirdiği "düşünce, inanç, vicdan ve güvenli şekilde bir arada yaşama özgürlüğü" konusundaki düşüncelerinin yaşatılması amacıyla veriliyor.

1982 yılından bu yana dağıtılan ödülleri daha önce John F. Kennedy, Hollanda Kraliçesi Juliana, Jimmy Carter, Nelson Mandela, Malala Yusufzay ve Kofi Annan gibi isimler aldı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!