Memet Ali Alabora Londra'da panele katıldı

Güncelleme Tarihi:

Memet Ali Alabora Londrada panele katıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2014 01:40

İngiltere’nin başkenti Londra’da, “6 Mayıs Denizler’in ölüm yıldönümü” münasebetiyle “68’den Gezi’ye Toplumsal Mücadele” konulu geniş katılımlı bir panel düzenlendi.

Haberin Devamı

Panele konuşmacı olarak Almanya’dan, Gezi Parkı direnişinin öne çıkan isimlerinden oyuncu Memet Ali Alabora, Türkiye’den gazeteci yazar Mustafa Yalçıner ve Taksim Dayanışma Platformu Üyesi Beyza Metin katıldı.

GEZİ’NİN ARKASINDA ÖRGÜT YOK
Frankfurt’ta “Duvara Karşı” filminin opera uyarlamasında rolünün sona ermesinin ardından etkinliğe katılmak için Londra’ya gelen Alabora’da, ‘Gezi Süreci’ni anlattı.
Gezi olayları sonrası ilk kez konuşan Alabora, günümüz gençlerinin analog değil de dijital dünyada yaşıyor oldukları için genç kuşağın isyanının dikkat çekici olduğunu ifade etti. Aynı zamanda Oyuncular Sendikası Başkanı olan Alabora, her şeyin sadece ve sadece 3 gün içinde olduğunu ve bunun örgütlenmeyle ilgisinin olmadığını söyledi. Alabora, “Bu bir dijital anlayışıdır. Ben sendika başkanıyım. 200 tane üyesi var benim sendikanın, örgütleyemiyorum. Gerçekten, Gezi’nin arkasında hiçbir örgüt yok. Örgütsüzlüğü yüceltmek için söylemiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Memet Ali Alabora Londrada panele katıldı

TÜRKİYE’DE İÇ SAVAŞ OLACAK MI?
“Ben bir sanatçıyım” diyen, Alabora konuşmasını; “Ben oradan bakabiliyorum, dünyaya. Oradan bakmak istediğim için de hala sahnede olmak istiyorum. Ya da bir oyun daha yapmak istiyorum. Ya da bir şey daha anlatmak istiyorum. Sanatla anlatmak istiyorum. Benim baktığım ve gördüğüm yerden bu dönüşüm ve geçiş, ‘Gezi ile daha anlaşılır daha görünür bir hale geliyor’ diye, düşünüyorum” şeklindeki sözleriyle tamamladı.

Bir dinleyicinin, “Türkiye’de iç savaş olacak mı?” şeklindeki sorusu karşısında, Alabora’nın, “Bu soruyu bana mı soruyorsun?” yanıtı salonda gülüşmelere neden oldu.

Gezi Parkı olaylarının başlamasının ardından oyuncu Alabora Twitter hesabından “Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı? Hadi gel” mesajını paylaşmıştı. Alabora’nın paylaşımı ile ilgili çok sayıda suç duyurusu yapılmıştı.

KONUŞMASINI SLOGANLA SONLANDIRDI
Türkiye’nin gündeminde ilk sırada demokrasinin yer aldığına değinen gazeteci Mustafa Yalçıner, “özgürlük” dendiğinde, mutlaka hemen herkesin tüylerinin diken diken olduğunu söyledi. İzlenimlerini dile getiren Yalçıner, “Çünkü, yeni 1 Mayıs’tan geliyoruz. Her şey yasak. Sokakta yürümek yasak. Sağa bakmak yasak. Sola bakmak yasak. Konuşmak yasak. Düşünceni ifade etmek yasak. Hele yazmak, çizmek bir basın organında yaymak bu yasak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Taksim Dayanışma Üyesi Beyza Metin de konuyla ilgili soruları cevaplarken, “Taksim dayanışması sadece işçi sınıfının örgütlenmesi değildi. İşçi sınıfı örgütlenmesi de ciddi oranda vardı fakat dayanışma bundan ibaret değildi. Çevreciler, sayısız örgüt ve duyarlı vatandaşlar da örgütlenmeye destek vermişti” şeklinde konuştu.
Aynı zamanda Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanlığını yürüten Beyza Metin, konuşmasını, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganıyla sonlandırdı.

Memet Ali Alabora Londrada panele katıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!