Mediapart: Fillon, Ricol Lasteyrie’nin danışmanı

Güncelleme Tarihi:

Mediapart: Fillon, Ricol Lasteyrie’nin danışmanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 10:00

Fransa’da merkez sağın cumhurbaşkanı adayı François Fillon’un eşi ve iki çocuğu hakkındaki ‘haksız yere maaş’ ödendiği suçlamalarının ardından kendisinin de bir finans şirketinden danışmanlık ücreti aldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

FRANSA’da skandal haberleri ortaya çıkarmasıyla ünlü Mediapart haber sitesi, François Fillon’un, ulusal ve uluslararası şirketlere finans değerlendirme hizmeti veren Ricol Lasteyrie şirketine 2012 yılından bu yana danışmanlık yaptığını yazdı. Haber sitesi, Fillon’un,  bu görevinden hala istifa etmediğini ve şu ana kadar bu şirketten 200 bin euro civarında danışmanlık ücreti aldığını iddia etti. Mediapart, Fillon’un ayrıca bu şirketin stratejik komitesinde de görev aldığını öne sürdü.
Geçen haftaya kadar cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adayı olarak gösterilen Fillon’un popülaritesi, eşi ve iki çocuğu hakkında ortaya atılan iddialar üzerine önemli ölçüde düşüş gösterdi.  

EŞİYLE ÇOCUKLARI DA SUÇLANMIŞTI

Canard Enchaine dergisi, siyasetçinin eşi  Penelope Fillon’un ‘milletvekili danışmanı sıfatıyla’ sekiz yıl boyunca aldığı maaş ve yine bir dergide kendisine haksız yere ödenen paranın toplam miktarının 900 bin euroya ulaştığını  iddia etmişti. Dergi, François Fillon’un iki oğluna ise yine parlamenter danışmanı sıfatıyla toplam 84 bin euro ödendiğini ileri sürmüştü. Derginin iddiaları üzerine Ulusal Mali Suçlar Savcılığı tarafından ön soruşturma başlatılmıştı. Ön soruşturma, ‘kamu kaynaklarının kötüye kullanılması, kurumsal varlıkların suistimali ve suçun gizlenmesi’ iddialarıyla açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!