Meclis’te Angola şoku

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te Angola  şoku
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2013 16:52

Angola Kültür Bakanı’nın İslam dini ve ritüellerinin yasal olmadığı gerekçesiyle camilerin kapatılacağını söylemesi TBMM’de şok etkisi yarattı.

Haberin Devamı

Türkiye-Angola Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, iki ülke arasındaki ilişkilerin son dönemde geliştiğini ve cumhuriyet tarihinde ilk kez karşılıklı büyükelçilikler açıldığını anımsattı. Angola Milli Günü için geçen ay büyükelçiliğe gittiğinde karşılıklı heyet ziyaretlerini önümüzdeki aylarda başlatmayı görüştüklerini vurgulayan Uçma, bu haberler üzerine şaşkınlığa uğradığını ve bilgi almak üzere aradığı Angolalı yetkililerle henüz görüşemediğini belirtti. Uçma şunları söyledi:

"TAHRİK EDİCİ OLABİLİR"
“Umarım bu haberlerin gerçekliği yoktur. Yetkililerden kesin bilgi aldıktan sonra bir değerlendirme yapacağız. Gerçeğe vakıf olduktan sonra hem hükümetimiz, hem büyükelçiliğimiz, hem Meclisimiz gerekli girişimlerde bulunacaklardır. Angola’da yüzde 5’lik bir Müslüman kesim var. Böyle bir tavrın, dünyanın hiçbir yerinde inanç özgürlüğü bakımında da temel hak ve özgürlükler bakımından da kabul edilmesi mümkün değil. Umuyorum ve diliyorum ki gerçekliği yoktur ya da haberler kırılmaya uğrayarak gelmiştir. Artık globalleşen dünyada bu çağda kalkıp ülkelerin tek taraflı karar alarak başka inanç gruplarına yönelik bu tür uygulamalarda bulunması insanlık suçudur. Kabul etmek mümkün değil. Zaten ülke çok parçalı yapıya sahip bir bölgede. Yıllarca 20-30 parçaya ayrılmış, kendi sorunlarını yaşayan bir ülke bu tür uygulamalara kalkılması ayrıca yanlış. Başka tahrikler olabilir diye endişe ediyorum. Bunlar hakikaten toplumu terörize eden eylemlerdir. Bir inşana şiddet uygulamak illa onu darp etmek değildir. İnançlarına, kimliğine, etnisitesine yönelik tahrik edici, aşağılayıcı her türlü davranış da çağımızda şiddet olarak kabul edilmeli. Umuyorum Angola böyle bir hataya düşmemiştir.”

Meclis’te Angola  şoku

‘ANGOLA’DA İSLAM YASAKLANDI’ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!