McGurk’ten Rakka ziyareti

Güncelleme Tarihi:

McGurk’ten Rakka ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 21:48

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’in, “Rakka’dan sonra da YPG’ye silah verebiliriz” açıklamasının ardından ABD’nin DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, dün Rakka’nın kuzeyine giderek YPG’li komutanlarla bir araya geldi.

Haberin Devamı

TERÖR örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’nin ana bileşeni olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin, DEAŞ’in başkenti saydığı Rakka’nın kontrolünü ele geçirmek için başlattıkları operasyon devam ederken, ABD’den bölgeye kritik bir ziyaret gerçekleşti. Daha önce de Suriye’nin kuzeyine giden ve SDG’li komutanlarla bir araya gelen ABD’nin DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türkiye’nin tepkisini çekmişti.

RAKKA SİVİL MECLİSİNDE

McGurk, dün ise ilk olarak helikopterle Rakka’ya bağlı Tabka ilçesine gitti, daha sonra Rakka’nın kuzeyindeki Ayn İssa beldesine giderek burada kurulan Rakka sivil meclisi üyeleri ve Suriye Demokratik Güçleri komutanları ile bir araya geldi. Sputnik sitesinin haberine göre görüşmede Rakka operasyonunda gelinen durum değerlendirilirken, McGurk’un YPG ve SDG’ye yaptıkları askeri yardımlarının artması konusunda söz verdiği iddia edildi. McGurk ayrıca Rakka’nın DEAŞ’tan alınmasından sonra kentte görev yapacak polislerin eğitim kampını ziyaret ederek onlarla sohbet etti. ABD’li ünlü gazeteci David Ignatius, Twitter hesabından eğitim kampından fotoğraf paylaştı.

SDG İLERLİYOR

Haberin Devamı

Brett McGurk’ün ziyareti, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’in açıklamalarının ardından geldi. Mattis, önceki gün gazetecilere yaptığı açıklamada Suriyeli Kürtlere Rakka operasyonu için verilen lojistik ekipmanın bir kısmının geri alınabileceğini söylerken, duruma göre Rakka’dan sonra da YPG’ye silah vereceklerini belirtmişti. Öte yandan SDG güçlerinin, Rakka’ya ilerleyişi devam ediyor. SDG güçlerinin, Rakka’nın batısındaki El-Nehda mahallesinin iç kısımlarına kadar ilerlediği, koalisyon güçlerinin hava desteği ile 6 mahallenin ele geçirildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!