McDonalds'ı yıktılar

Güncelleme Tarihi:

McDonaldsı yıktılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Önceki gün Belgrad'daki Amerika, Almanya, Türkiye ve Belçika büyükelçiliklerine saldıran aşırı sağcı Sırpların eylemleri bitmek bimiyor. Amerikan kökenli işyerlerine de saldıran Sırplar, McDonald fast food mağazalarını yakıp yıktılar. Düşmanlıklarını ‘‘Amerikan olan her şeyı yıkmak‘‘ diye özetleyen aşırı sağcı Sırpların eylemlerinden giyim mağazaları da payına düşeni alıyor.

GAZETECİLERE SALDIRI

Öte yandan TRT muhabirlerine vaşice saldıran Sırh askerleri, Kosova'da, iki Slovenyalı gazeteciye saldırdılar. Slovenya'da yayımlanan Delo Gazetesi'nin haberine göre, Delo'nun eski muhabiri Vili Einspieler ile fotoğrafçısı Tomi Lombar, önceki gün Karadağ sınırının yaklaşık 20 kilometre yakınında Sırp polisleri tarafından durduruldu. Sırp polislerinin, Yugoslavya vizesi olmadığını sanmaları üzerine iki Slovenyalı gazetecinin donanımları, araçları ve kimlik belgelerini ellerinden aldığı belirtildi. İki gazetecinin 18 saat tutuklu kaldıktan sonra önceki sabah Karadağ'a gönderildiği kaydedildi.

Silahları bırakın çağrısı

Yugoslav ordusu, Kosova'daki Arnavutlara silahlarını ‘‘çok geç olmadan’’ teslim etmeleri çağrısında bulundu. Priştine'deki Yugoslav Ordu Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, ‘‘Arnavutlar, sizlere zorla dağıtılan silahları zamanında teslim edin. Bu silahları, hepimizin kötülüğünü isteyenlere yönelteceğiz. Yapılan bu çağrıdan yararlanın. Yarın çok geç olabilir’’ uyarılarına yer verildi.

Yugoslav ordusu, silahlarını teslim etmeyi reddedenlere karşı şiddetli ve acımasız önlemler alacağını bildirdi. Terörist diye nitelenen Kosova Kurtuluş Ordusu UCK militanlarına da seslenen Yugoslav ordusu UCK'lıların da silahlarını şartsız olarak teslim etmelerini istedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!