Matthew Kasırgası'nda ölü sayısı hızla artıyor

Güncelleme Tarihi:

Matthew Kasırgasında ölü sayısı hızla artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 11:29

Haiti'den sonra ABD'ye ulaşan Matthew Kasırgası'nda ölü sayısı 877'ye yükseldi. ABD'nin Florida eyaletinde şu ana kadar 6 kişinin kasırga sonucu yaşamını yitirdiği açıklandı. Palm Coast sahilinde sular yükselirken okyanus evlerin içine kadar girdi.

Haberin Devamı

ABD'nin Güney Carolina eyaletine yaklaşan Matthew Kasırgası, büyük bir çoğunluğu Haiti'de olmak üzere 900'e yakın kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre Karayiplerde 350 binden fazla kişinin yardıma ihtiyacı bulunuyor. Bahamalar'da ağaçların yerlerinden söküldüğü ve elektriğin kesildiği haberileri geliyor, ancak henüz can kaybına dair bir bilgi yok. Haiti'nin komşusu Dominik Cumhuriyeti'nde de kasırgada yıkılan binalar ve toprak kayması nedeniyle en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Matthew Kasırgasında ölü sayısı hızla artıyor

Florida'da dev bir meşe ağacı fırtınanın etkisiyle devrilerek araç yolunu kapattı.

Haberin Devamı

Kasırga Küba'nın doğu ucunda da etkili oldu. Baracoa kentinde onlarca ev zarar gördü. ABD'nin Florida eyaletinde şu ana kadar 6 kişinin kasırga sonucu yaşamını yitirdiği açıklandı.

Cuma sabahı Florida kıyılarında etkili olmaya başlayan kasırga hayatı felç ederken, 1 milyon 100 bin kişi elektriksiz kaldı. Ülkenin güneydoğusunda kara ve hava yolu ulaşımını sekteye uğratan kasırga, çarşambadan cumartesine kadar olan sürede 4 bin 200'den fazla uçuşun iptaline neden oldu.

Haberin Devamı

Haiti’yi Kategori 4 seviyesinde (rüzgar hızı saatte 209-251 kilometre arası, sağlam evlere ciddi zarar verecek boyutta) vuran kasırga Kategori 2 (rüzgar hızı 154-177 kilometre arası, geniş çaplı hasar verebilir) seviyesine geriledi.

Matthew Kasırgasında ölü sayısı hızla artıyor

Rüzgarın saatte 177 kilometre hızla estiği belirtildi. Yetkililer Florida ve Georgia’da 1.2 milyon kişinin elektriksiz kaldığını söyledi.

ABD'nin boşaltılma çağrısı yapılan kıyılarında kasırgayla birlikte şehirler selle karşı karşıya. Florida'nın Palm Coast sahiline yakın bir bölgede çekilen görüntüler sel sularının geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Ev sahibi evin çok önüne onlarca kum torbası dizmesine karşın kasırgadan dolayı taşan deniz eve hızla giriyor. 

Haberin Devamı

Matthew Kasırgasında ölü sayısı hızla artıyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!