Mars ve Venüs'te 20 milyona satılık arsa

Güncelleme Tarihi:

Mars ve Venüste 20 milyona satılık arsa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2001 00:00

Haberin Devamı

İngiltere'de ortaya çıkan bir uyanık, kurduğu emlak bürosuyla Ay, Mars ve Venüs'te arsa satıyor. ‘‘Ay Emlak’’ adlı firma, Mars'ta veya Venüs'te 500 metre kare arsayı 20 sterline (20 milyon TL) satıyor. Emlakçının arsa ilanları ise gazetelerde ‘‘Dünyadan 77 milyon kilometre uzaklıktaki Kızıl Gezegen Mars'ta, kanyon manzaralı, lavdan yaylada arsalar’’ ya da ‘‘25.5 kilometre yüksekliğindeki Olympus Volkanı'nda arsalar’’ diye yer alıyor.

SIRADA VENÜS VAR

Dünyaya en yakın gezegen Venüs'te arsa satışlarının yakında başlayacağı belirtiliyor. Dünyadan sadece 41.6 milyon kilometre uzaklıktaki Venüs'ün bir yılı 225 gün sürüyor. Bunun da yaz mevsiminden hoşlananlar için iyi bir fırsat olduğu belirtiliyor. Yalnız ufak bir sorun var; Venüs'te sıcaklık 475 derece santigrat.

AY'DAKİ SATIŞLAR

Ay Emlak'ın müdürü Sue Williams, ‘‘Ay'daki arsa satışları o kadar iyi gitti ki, biz de Mars ve Venüs'ü de pazarlama kararı aldık. ABD'deki ana bayimiz, 20 yıldır Amerikalılara uzayda arsa satıyor. Şimdiye kadar hiçbir yasal engelle karşılaşmadılar’’ dedi.

ARSANIZ HARİTADA

Satış şöyle gerçekleşiyor: Eğer bir gezegenden arsa satın almak istiyorsanız, 20 milyon lira bastıracaksınız. Size örneğin Mars haritasından arsanızın kesin yeri, enlem ve boylamı verilerek gösteriliyor. Arsada olması muhtemel minerallerin işletme hakkıyla birlikte Hope'un verdiği tapu, BM'ye gönderiliyor. İşlemler bittiğinde, arsanın sahibi oluyorsunuz.

DOLANDIRICILIK

Tüm bunlar, astronomlar ve uzmanlar tarafından oldukça saçma bulunuyor. Kraliyet Astronomi Cemiyeti'nden Jacqueline Mitton, ‘‘Herşey çok resmi gibi görünüyor. Ama bu işin eğlenceden öte bir yanı olamayacağı kesin. Bir kere, gezegende arsa satışının yasal çerçevesi yok. Bence bu dolandırıcılıktan başka bir şey değil. 20 sterlini onlara vereceklerine, iyi bir kitap veya dürbün alsınlar’’ diye konuştu. Bir başka uzman ise ‘‘Çok saçma bir iş. Mars'ı veya Venüs'ü satamazsınız. Bu Eyfel Kulesi'ni satmaya benziyor.’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!