Mankeni uzaya götürüp getirdi

Güncelleme Tarihi:

Mankeni uzaya götürüp getirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2018 08:30

Uzaya ticari amaçlı yolcu taşıma projesinde önemli bir eşik aşıldı. Milyarder Branson’a ait uzay aracı dün başarılı bir test uçuşu gerçekleştirerek uzaya çıkıp geri döndü.

Haberin Devamı

İngiliz milyarder işadamı Richard Branson’ın sahibi olduğu Virgin Galactic şirketinin ‘SpaceShipTwo’ adlı turistik uzay aracı, dün başarılı bir test uçuşu gerçekleştirerek uzaya çıkıp geri döndü. ABD’deki Mojave Çölü’nden havalanan uzay aracı, şirket tarafından uzay sınırı olarak belirtilen seviyeyi aşarak, 82.7 kilometre irtifaya ulaştı. Araç daha sonra dikey olarak alçalmaya başladı ve ses hızının 2.5 katına ulaşarak atmosfere girdi ve yaklaşık bir saatlik uçuşu tamamlayarak piste indi.

İki pilot ve yolcu koltuğunda cansız bir manken bulunan araç, Dünya’nın atmosferinin sona erdiği Karman Hattı’nı (100km) ise aşmadı. Ancak ulaşılan yükseklikte pilotlar, yerçekimsiz ortam deneyimini yaşarken, dünyanın eğriliğini görebildiler. Virgin Galactic şirketi 2008 yılında, turistik uzay uçuşunun “18 ay içinde” gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Fakat gecikmeler ve 2014 yılındaki test uçuşu sırasında uzay aracının parçalanması ve bir pilotun hayatını kaybetmesi nedeniyle Richard Branson hedeflerini gerçekleştirememişti.

Haberin Devamı

Mankeni uzaya götürüp getirdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!