Mandela'nın naaşı defnedileceği köyüne götürülüyor

Güncelleme Tarihi:

Mandelanın naaşı defnedileceği köyüne götürülüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2013 16:41

Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela’nın naaşı, yüzyılın anma töreninin ardından, bu sabah idari başkent Pretoria’nın Waterkloof askeri üssüne taşındı.

Haberin Devamı

Vasiyeti üzerine çocukluk yıllarını geçirdiği Qunu köyüne taşınacak Mandela için askeri havaalanında iktidar partisi ANC küçük bir anma töreni düzenledi.

Mandela’nın ailesi, Devlet Başkanı Jacob Zuma ve ABD’li insan hakları aktivisti Jesse Jackson’ın katıldığı törende konuşan Mandela’nın milletvekili torunu Mandela, “Sadece siyahların yaşadığı Soweto’dan Amandla (güç bizde) sesleri yükseldi Mandela ile. Güney Afrika’nın sıradan insanları Mandela ile özgürlüğe yürüdü. Mandela’nın mirasını devam ettirecek olan bu ülkenin geleceği çok parlak olacak” dedi.

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre Mandela’nın naaşı Kunu’da 21 pare top atışı ile karşılanacak. Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar Mandela’ya selam verecek.

Yarın sabah TSİ 08.00’de başlayacak cenaze törenine yaklaşık 50 bin kişi katılacak. Yüzlerce medya Kunu’ya akın ederken, ailesinin isteği üzerine Nelson Mandela’nın toprağa verilişinin görüntülenmesine izin verilmeyecek.

Mandela’nın kabilesi Xhosa geleneklerine göre yapılacak olan toprağa verme işlemi, efsane liderinin kabilesinin ileri gelen erkekleri tarafından yapılacak. Mandela için hayvanlar kurban edilecek.

Mandela’nın cenaze törenine İngiltere Prensi Charles da katılacak. Tören boyunca Mandela’ya gençlik ismi Dalibhunda ile hitap edilecek.

Zuma’nın parlamentodan onaylatmasıyla Kunu’da 12 bin kişilik asker, polisle beraber töreninin güvenliğinden sorumlu olacak.

Nelson Mandela’nın Devlet Başkanlığı Sarayı’na taşınan naaşını üç günde yaklaşık 60 bin kişi ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!