Makedonya'da sıcak çatışma

Güncelleme Tarihi:

Makedonyada sıcak çatışma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2015 14:06

Makedonya'nın kuzeyindeki Kumanova kentinde polis ile silahlı bir grup arasında yaşanan çatışmada 12 polis yaralandı.

Haberin Devamı

Makedonya polisi, Arnavut nüfusun yoğun olduğu Kumanova'nın merkezindeki Tode Mendel Mahellesi'nde sabahın erken saatlerinde silah kaçakçılığı yaptığı iddiası ile bir eve operasyon düzenledi.

Evdekilerin polise silahla karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı. İlk belirlemelere göre çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.

Olayda yaralanan çok sayıda kişi Üsküp Klinik Merkezi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.



İÇİŞLERİ: DEVLETE YÖNELİK SALDIRI BİLGİSİ ALDIK

Makedonya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İvo Kotevski, başkent Üsküp'te düzenlediği basın toplantısında, operasyonun Kumanova'nın Tode Mendel Mahallesi'nde birkaç farklı yerde düzenlendiğini söyledi.

Kotevski, "Yurt dışından gelen silahlı terörist bir grubun devlet kurumlarına saldırı düzenleyeceği yönünde istihbarat aldık. Bunun üzerine bu gruba karşı operasyon gerçekleştirdik" dedi.

Sabah başlayan operasyon sırasında, silahlı grubun tüfek, bomba ve keskin nişancılarla karşılık verdiğini kaydeden Kotevski, çatışmada ölü yada yaralı olup olmadığı konusunda bilgi vermedi.

Makedonyada sıcak çatışma


Bölgeye ulaşan AA muhabirinin verdiği bilgilere göre, Kumanova'da çok sayıda Makedon güvenlik gücü bulunuyor, çatışmanın yaşandığı mahalle tamamen abluka altına alındı.

Kumanova kasabasına takviye güçler sevk edildi.

Kosova basını ise aralarında sekiz yaşındaki bir kız çocuğunun da olduğu beş Arnavut’un öldüğünü ve 15 Makedon polisinin yaralandığını iddia ediyor.

Makedonyada sıcak çatışma


Makedonyada sıcak çatışma


Makedonyada sıcak çatışma


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!