Löw: Merkel’i orta sahada oynatırdım çünkü...

Güncelleme Tarihi:

Löw: Merkel’i orta sahada oynatırdım çünkü...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 12:53

Alman Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Aralarında Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ve sanatçı Bülent Ceylan’ın bulunduğu sanat, siyaset, edebiyat ve modanın önde gelen 45 ismi Löw’e birer soru yöneltti.

Süddeutsche Zeitung Magazin’de yayınlanan röportajın en ilginç sorusunu Yazar Juli Zeh yöneltti. Zeh’in ‘Eğer Başbakan milli takım kadrosunda yer alsaydı onu hangi pozisyonda oynatırdınız’ sorusuna Löw, “Her şeyi iyi gördüğü için onu orta sahanın göbeğinde oynatırdım. En iyi yeri de Schweinsteiger’in yanında oynaması olurdu. Eminim ikisi çok büyük bir uyum gösterirdi” dedi.

HİÇ POLİTİK EYLEME KATILMADI
Özdemir’in ‘Şimdiye kadar hiçbir politik eyleme katıldınız mı’ sorusuna Löw, ‘Hiçbir eyleme katılmadım. Politik olarak sadece kendi demokratik hakkım olan oy verme eyleminde bulundum” derken, komedyen Ceylan’ın, 2014 FIFA Dünya Kupası’nın düzenleneceği Brezilya’da yapılacak eylemlerle ile ilgili sorusuna Löw, “İnsanların çocuklarının eğitimi için daha fazla yatırım yapılmasını barışçıl eylemlerle talep etmeleri çok normal. Ben bu tür eylemleri çok meşru buluyorum. Önemli olan eylemlerin barışçıl çerçevede kalması” dedi.

Haberin Devamı

ESPRİLİ FUTBOLCULAR
Sinema oyuncusu Daniel Brühl’ün “Podolski dışında soyunma odasında espri yapan futbolcu var mı?” sorusuna ise Löw, “Maçtan önce ve devre arasında soyunma odası sanıldığının aksine çok daha sakin. Soyunma odasına konsantrasyon ve gerginlik hakim. Elbette galibiyetten sonra soyunma odası çok farklı. Marco Reus çok rahat biri, Thomas Müller bana karşı çok hazır cevap” dedi. “Futbolcuların aşk problemiyle ilgileniyor musunuz?” sorusuna Löw, “Ben onların futbol ile ilgili problemleriyle ilgileniyorum. Onların aşk problemiyle değil” diye cevap verirken, eşinin maçları seyredip seyretmediği yönündeki bir soruya ise, “Fark edilmiyor ancak eşim beni maçlarda yalnız bırakmıyor. Sadece VİP’ye girmiyor. Arkadaşlarıyla birlikte tribünde oturup maç izliyor” yanıtı verdi.

“TAKTİĞİ TELEFONLA KONUŞMAM”
Almanya, Brezilya’da yapılacak dünya kupasında ABD ile aynı gruba düştü. Edebiyat eleştirmeni Hellmuth Karasek bunu hatırlatarak Löwe “NSA sizin telefonlarınızı dinleyip taktiğinizi önceden öğrenmesin diye telefonunuzu kapatıyor musunuz” sorusunu yöneltti. Löw, “Hiçbir zaman ilk 11’imi ve maç taktiğini telefonda konuşmam. Bunu en yakınımla bile paylaşmam” cevabını verdi. Alman milli marşını duyduğunda tüylerinin ürperdiğini söyleyen Löw, “Milli marş mücadelenin sahada başladığının son işareti. Ayrıca milli marş, sahada ülkemizi temsil ettiğimizin ve 80 milyon kişinin yanımızda olduğu düşüncesinin verdiği gücün simgesi benim için” dedi.

Haberin Devamı

KLOPP’UN SAÇ STİLİ
Televizyon sunucusu Monica Lierhaus’un “2016 yılında sizin yerinizde Dortmund’un teknik direktörü Jürgen Klopp’un olması için üç neden sayar mısınız” sorusuna Löw, “Saç stili çok iyi, sempatik bir karısı var ve çok esprili” cevabını verdi. Hür Demokrat Parti’li Christian Lindner’in “Politikada eşcinseller kendisini rahat ifade edip önemli sorumluluklar alırken futbolcular neden kendilerini ifade edemiyorlar” sorusuna, “Bu konuda futbol ve siyaset karşılaştırılamaz. Sporda duygu ve heyecan çok yoğun. Futbol direkt on binlerce insanın gözü önünde oynanıyor ve onlar hemen saha çizgisinin yanındalar. Futbolcular kendi cinsel tercihlerini açıklarlarsa büyük tepkiyle karşı karşıya kalabilirler. Gösterilecek tepkiyi ve reaksiyonu kimse küçümsememeli” diye yanıt verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!