Londra’nın göbeğinde Nevizade Sokağı

Güncelleme Tarihi:

Londra’nın göbeğinde Nevizade Sokağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2021 07:00

Londra’daki Türkler, bir geceliğine restoranları kiralayarak mey-haneye dönüştürüyor. Midyecinin bile restoran girişindeki yerini aldığı İngiltere’nin başkentinde, Nevizade Sokağı rüzgârı esiyor.

Haberin Devamı

“Amerika’nın Sesi” internet sitesinin haberine göre, Ankara Anlaşması olarak bilinen çalışma vizesiyle İngiltere’ye gelen Türkler, hasret kaldıkları meyhane ortamını Londra’da oluşturmaya başladılar. Nevizade UK adlı proje ile İstanbul Beyoğlu’ndaki Nevizade Sokağı rüzgârı şimdi Londra’da esiyor. Şehirdeki mevcut restoranların kiralanarak bir geceliğine meyhaneye dönüştürüldüğü etkinliklerin müdavimleriyse yeni nesil göçmenler. Sosyal medya üzerinden duyurulup biletleri anında tükenen ve ‘bir anda meyhane’ olarak çevirebileceğimiz ‘pop-up meyhane’ tarzı eğlenceler Londra’da birbiri ardına belirmeye başladı.

Londra’nın göbeğinde Nevizade Sokağı
Müşterilerin büyük çoğunluğunu Türkler oluşturuyor.

Haberin Devamı

MİDYECİ BİLE VAR

2013’ten beri İngiltere’de yaşayan Tuba ve Çağrı çifti evlilik yıldönümlerini kutlamak için geldiklerini ve ortamın onlara İstanbul’daki üniversite yıllarını hatırlattığını söyledi. Mimar çift, İngiltere’deki Türk restoranların çoğunda benzer servis yapılsa dahi, özledikleri Çiçek Pasajı havasını ancak bu etkinlikte bulabilmişler. İstanbul’dayken web sitesi tasarımı işi yapan Ahmet, şimdi ortağıyla Londra’da midye işine girişmiş. Nevizade’deki mekânların önünde olduğu gibi o da tepsisiyle meyhanede yerini almış.

Londra’nın göbeğinde Nevizade Sokağı

Müşterisi epey bol olan Ahmet, İngiltere’de ‘The Midyeci’ markasıyla işi büyütmeyi planlıyor. Müşteriler, her şeyiyle İstanbul gecesi gibi bir geceyi, epeydir ilk kez yaşamış olmaktan memnun olduklarını belirtiyor.

Londra’nın göbeğinde Nevizade Sokağı
Midyecinin önünde sıra oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!