Liselilere kötü muamele tepki çekti

Güncelleme Tarihi:

Liselilere kötü muamele tepki çekti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2018 08:30

Fransa’da ‘sarı yelekliler’in gösterilerinde liselilerin gözaltı sırasında kötü muamele gördüklerine dair görüntüler Fransa'da tepki topladı. Bugün başta başkent Paris olmak üzere Fransa genelinde protestolar var. Hükümet, başkentte olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.

Haberin Devamı

FRANSA, bugün sarı yeleklilerin geniş kapsamlı gösterilerine hazırlanırken, önceki gün protestocu lise öğrencilerinden bazılarının gözaltına alınırken çekilen ve sosyal medyaya yansıyan görüntüleri tartışma konusu oldu. Elleri arkadan kelepçeli veya başları üzerinde bir duvarın önüne diz çökerek dizilmiş öğrencilere ait görüntülerin başkent Paris’in banliyösü Mantes-la-Jolie’de çekildiği açıklandı. Kayıtlar önceki gün sosyal medyada yayınlandı.

‘SİLAH TAŞIYORLARDI’

Görüntülere tepkilerin, artması üzerine Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner bölgede 151 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Castaner, tutuklananlardan bazılarının silah taşıdığını, hiçbir öğrencinin de yaralanmadığını belirtti. Görüntülere tepki gösteren sosyalist lider Olivier Faure ise, “Ne yapıldıysa yanlış, hiçbir şey bu reşit olmayan insanlara yapılan ve filme çekilen aşağılamayı haklı çıkarmaz. Yangına körükle gitmeye gerek yok” diye tweet attı.

Haberin Devamı

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, 'sarı yeleklilerin' ülke genelinde bugün düzenleyecekleri gösterilerde 89 bin polisin görev yapacağını açıkladı. Philippe, muhtemel şiddet eylemlerine karşı başkentte mağazaların da kepenkleri indireceğini duyurdu. 

Liselilere kötü muamele tepki çekti

BİLGİ NOTU

Fransa’da akaryakıt vergilerine zamlara ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım’da başlayan eylemler, ülkede son yılların en şiddetli protestosuna dönüştü. Hükümetin geri adımları göstericilere yetmedi.

MÜZELER KAPALI, MAÇ ERTELENDİ

Paris’te ünlü Eyfel Kulesi ile Zafer Takı ziyarete kapatılırken, Champ-Elysees (Şanzelize) Caddesi yakınlarındaki müzeler de bugün açık olmayacaklarını duyurdu.
Benzer bir şekilde Paris’in Garnier ve Bastille Opera binalarındaki programlar da iptal edildi.

Fransa 1. Futbol Liginde Paris Saint-Germain (PSG) ile Montpellier arasında bugün başkentte oynanması planlanan karşılaşma da ertelendi.
Paris’te birçok metro hattı da kapalı olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!