Lavrov Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

Lavrov Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 07:00

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, tüm dünyanın merakla beklediği Karadeniz’de “tahıl koridoru” konusunu görüşmek için dün geç saatlerde Ankara’ya geldi.

Haberin Devamı

Beraberinde askeri bir heyetle Türkiye’ye gelen Lavrov bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelecek. Her iki bakanın heyetlerarası görüşmesinde askeri yetkililer de hazır bulunacak. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın yol açtığı “gıda krizi” nedeniyle görüşme sonrası Çavuşoğlu ve Lavrov’un yapacağı açıklamalar merakla bekleniyor.

DENİZ MAYINLARI

Görüşmede tahıl yüklü gemilerin Karadeniz’de güvenli yolculuğu, Karadeniz ve limanlara güvenli giriş-çıkışı ile Rusya ve Ukrayna’nın bu konuda yaşadığı endişeler ele alınacak. Ukrayna, özellikle Odesa bölgesindeki deniz mayınlarının kaldırılması ile oluşacak güvenlik sorunlarından endişe ederken, Rusya ise tahıl gemilerinin Ukrayna’ya silah taşımasından kaygı duyuyor.

UKRAYNA VE SURİYE

Lavrov’un ziyaretinde, Türk tarafı Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili müzakere atmosferinin yeniden oluşturulmasıyla ilgili nabız da yoklayacak. Görüşmede, ateşkes ortamı için Moskova ile Kiev arasında yeni bir görüşme trafiğinin başlatılması için değerlendirmeler yapılabileceği de belirtiliyor. Çavuşoğlu, Lavrov’dan sonra Ankara’ya gelen Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra ile görüşecek. Önceki gün Ukraynalı mevkidaşı Oleksii Reznikov ile limanlardaki gemilerin Karadeniz’e güvenli şekilde çıkışını görüşen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Konuşmada Ukrayna ve Suriye konuları ele alındı.

 

BAKMADAN GEÇME!