Lahey'e bir otobüs daha

Güncelleme Tarihi:

Laheye bir otobüs daha
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2004 01:30

İsrail'in ördüğü güvenlik duvarına karşı Lahey Adalet Divanı'nda açılan dava bugün başlıyor. 29 Ocak'ta canlı bomba kurbanı olan otobüsün enkazını Lahey'e gönderen İsrail'de dün bir intihar saldırısı daha oldu ve sekiz kişi öldü. Bir İsrailli yetkili, ‘‘Lahey'e bir otobüs daha’’ diye konuştu.

İSRAİL'in Batı Şeria'da inşa ettiği güvenlik duvarının yasalara uygun olup olmadığına karar verilecek davanın Lahey'de başlamasına bir gün kala, Kudüs'te bir otobüse daha intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 8 kişi öldü, 59 kişi yaralandı. Uluslararası Adalet Divanı'nda bugün başlayacak duruşma sırasında sergilemek üzere Lahey'e 29 Ocak'taki intihar saldırısında parçalanan otobüsün enkazını götüren İsrailliler, ‘‘Lahey için yeni bir otobüs daha’’ diyorlar. İsrailliler, saldırıyı ‘duvar için bir neden’ olarak görürken, davayı Filistin adına Lahey’e taşıyan FKÖ BM daimi temsilcisi Nasır El Kidva ise, ‘‘Şiddetle kınadığımız bu üzücü saldırının mahkeme kararını etkileyeceğini sanmam. Hukuk, yasaları dikkate alır’’ dedi.

İsrail polisi, intihar bombacısının otobüsün arka bölümünde üzerindeki bombayı patlattığını, 6 kişinin olay yerinde, iki kişinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaralı sayısını, 8'i ağır olmak üzere 59 kişi olarak açıklayan polis, çivi parçaları içeren bombanın gücünün orta şiddette olduğunu kaydetti. Saldırının sorumluluğunu El Aksa Şehitleri Tugayı üstlendi. Saldırganın, Beytüllahim bölgesinde bulunan Husan köyünden, 20 yaşındaki Muhammed Zohul olduğunu açıklandı. Yaser Arafat ve Filistin Başbakanı Ahmet Kurey ise saldırıyı kınadılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!