Kuzey Kore'nin genç liderinden yeni yasaklar

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Korenin genç liderinden yeni yasaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 15:00

Kuzey Kore'de genç lider Kim Jong-un ile aynı adı taşıyanlara isimlerini değiştirmeleri emredildi.

Haberin Devamı

Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap'ın haberine göre Pyongyang yönetimi, Kim Jong-un'un adaşlarına isimlerini değiştirmeleri uyarısında bulundu. Kuzey Kore yönetimi, ismini değiştirmek istemeyenlere ne olacağı konusunda ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Yeni doğan bebeklere soyadları ne olursa olsun Jong-un isminin verilmesi de yasaklandı.

Güney ve Kuzey Kore'de Kim, son derece yaygın kullanılan soyadları arasında yer alıyor.

YABANCI SİGARA YASAĞI
Hakkında en az şey bilinen ülkelerden biri kabul edilen Kuzey Kore'nin genç lideri, dün ayrıca üst düzey yetkililerin yabancı sigara içmesini yasakladı.

Resmi medyadan yapılan açıklamada, yabancı sigara tüketiminin vatanperverlikle ters düştüğü vurgulandı.

Kim Jong-un, babası Kim Jong-il'in 17 Aralık 2011'de kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesinin ardından iktidara gelmişti.

Haberin Devamı

ABD'YE 'EBOLA' SUÇLAMASI
Öte yandan Kuzey Kore'de devlete bağlı Pyongyang gazetesi, Ebola virüsünü ABD'nin geliştirdiğini öne sürdü.

Telegraph gazetesinin haberine göre, "Biyolojik silah olarak Ebola virüsü" başlıklı makalede, ABD'nin Ebola aşısından kâr sağlamak ve siyasi kazançları için bölgedeki ülkeleri zayıflatarak kontrol etmek amacıyla virüsü biyolojik silah olarak geliştirdiği iddia edildi.

Makalede, Illinois Üniversitesi'nde uluslararası hukuk uzmanı olan Profesör Francis Boyle ve ABD Başkanı Ronald Reagan yönetiminde hazine müsteşarlığı görevini yapan Paul Roberts'ın görüşlerine de yer verildi. Boyle, virüsün genetiğinin değiştirildiğini ve salgının kaynağının büyük ihtimalle Batı Afrika'da bulunan bir ABD hükümeti laboratuvarı olduğunu savunuyor. Roberts ise blogunda, ABD hükümetinin virüsün yayılmasına verdiği tepkiyi sorgulayan yazılar yazdı.

Makalede ayrıca ABD'nin uzun vadede virüsü tüm dünyaya yaymayı ve Ebola aşısından servet kazanmayı amaçladığı öne sürüldü.

Ebola virüsüne karşı en sıkı önlem alan ülkelerden biri olan Kuzey Kore, virüsün yayılmasını engellemek amacıyla ülkeye giren tüm yabancıları 21 gün karantinaya alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!