Kutlamalar dün de devam etti

Güncelleme Tarihi:

Kutlamalar dün de  devam etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2018 00:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim başarısından ötürü dünya liderlerinin tebrik ve işbirliği mesajları dün de sürdü.

Haberin Devamı

Bazı mesajlar şöyle:

FRANSA: Cumhurbaşkanı Macron gönderdiği tebrik mesajında, “Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimi, ayrıca kurumlarının demokratik işleyişi lehindeki sorumluluğunuz çok önemli. İlkelerimize ve değerlerimize saygı çerçevesinde, Türkiye ile Avrupa Birliği ve Birliğin tüm üye devletleri arasında mütemadi ve dingin bir diyaloğun gerekliliği konusunda da inancımı koruyorum. Nitekim, tüm bu konulara, ülkelerimizin çıkarları doğrultusunda, ortak cevaplar bulmak üzere çalışabilmemizi ümit ediyorum” dedi.         

SUUDİ ARABİSTAN: Veliaht Prens Muhammed bin Selman tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Cumhurbaşkanı’na sağlık ve mutluluk, kardeş Türk halkına da daha fazla ilerleme ve gelişme temennisinde bulunuyorum.”

JAPONYA: Başbakan Shinzo Abe tebrik mesajında, “Ekselanslarının Cumhurbaşkanlığı’na yeniden seçilmelerine yönelik olarak, Japonya Hükümeti’ni ve Japon halkını temsilen, içten tebriklerimi sunuyorum. Bundan sonra da zat-ı alilerinizle birlikte iş yapabilecek olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKMENİSTAN: Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov mesajında, “Bilge ve ileri görüşlü liderliğiniz altında ülkenizin uluslararası arenadaki otoritesinin daha da güçleneceğine ve daha büyük başarılara ulaşacağına inanıyorum” dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ: AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in kutlama mektubunda, Türkiye’nin AB adayı bir ülke ve önemli bir ortak olduğu vurgusuna yer verildi. Mektupta, “Güvenlik, göç ve enerji gibi AB-Türkiye ilişkilerinin ortak çıkar alanlarında sizinle yakın şekilde çalışmayı sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

AVRUPA KONSEYİ: Genel Sekreter Thorbjorn Jagland tebrik mektubunda, “Nesiller boyu ülkeniz ve Avrupa Konseyi arasındaki bağlar kuvvetli ve derin hale geldi. Bu nedenle insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü konularında Avrupa’nın ortak standartlarını tüm Türk vatandaşlarının yararı doğrultusunda korumak için gelecek yıllarda birlikte daha fazla çalışacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!