Ku Klux vahseti

Güncelleme Tarihi:

Ku Klux vahseti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Zenci düşmanlığı ABD'de yeniden hortladı. Irkçı beyazların kurduğu Ku Klux Klan örgütünün üç üyesi, kamyonetin arkasına bağladıkları bir zenciyi 3 km sürükleyip, paramparça ettiler.

Feci olay geçtiğimiz cumartesi gecesi Teksas'ın Jasper Kenti'nde meydana geldi. James Byrd Jr. adlı zenci otostopçuyu kamyonetin arkasına alan alkollü üç beyaz, daha sonra kurbanı dövdüler ve aracın arkasına bağlayarak sürüklemeye başladılar. Üç kilometre boyunca asfalt yol üzerinde sürüklenen 49 yaşındaki James Byrd Jr.'ın başı, boynu ve sağ kolu gövdesinden tam bir kilometre ötede bulundu. Polisin verdiği bilgiye göre tanınmaz hale gelen kurbanın kimliği ancak parmak izinden belli oldu.

Katilleri somun ele verdi

Tüyler ürpertici katliamın failleri, kurbanın cesedi yakınında bulunan bir vida somunu sayesinde ele geçirildi. Kamyonete ait olan somunun üzerinde sanıklardan birinin adı yazılıydı. Bunun üzerine polis, 31 yaşındaki Lawrence Russell Brewer ile her ikisi de 23 yaşında olan Shawn Allen Berry ve John William King adlı beyazları kısa sürede yakaladı. Önceki gün mahkemeye çıkarılan üç sanık, cinayetle suçlanıyor.

Hapiste örgüte girdiler

Cinayetin ırkçı emellerle işlendiğini belirten Şerif Billy Rowles, sanıklardan King ve Brewer'in daha önce başka suçlardan hapis yattığını ve cezaevinde Ku Klux Klan üyesi olduklarını bildirdi. Vücutlarında ırkçı simge ve sloganları yansıtan dövmeler bulunan sanıklar cezavinde ayrıca Ari Ulusu adlı ırkçı örgütle de yakın bağlar kurdular.

Federal dava açılabilir

Evlenen yeğeni için verilen partiden dönerken otostop yapan Byrd'ü sanıklarla birlikte gören tanıklar da bulunuyor. Son kez üç beyazla birlikte görülen Byrd'ün parçalanmış cesedi pazar sabahı bulundu. Bu arada Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarının da olayı soruşturduğu ve federal dava açılabileceği belirtildi.

Kafasının bulunduğu yer

Kamyonun tamponuna bağlı vaziyette tam 3 km sürüklenen James Byrd'ün başı işte tam burada bulundu. Sağ kolu ve boynu da kopan Byrd'ün vücudu ise bir km ötedeydi.

İşte caniler

Olay yerinde bulunan bir somun sayesinde polis tarafından kısa sürede yakalanan sanıklardan John William King ve Lawrence Russell Brewer, üçüncü sanık olan Shawn Allen Berry ile birlikte birinci derecede cinayetle suçlanıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!