Almanya’da 16 kentte çete operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da 16 kentte çete operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 11:33

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki 16 kentte çetelere karşı eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Organize suça karşı mücadele ekiplerine özel tim ve polis köpeklerinin eşlik ettiği baskınlarda bir çok silah, uyuşturucu, 60 bin euro para ve 9 motosiklet ile oyun otomatlarına el konuldu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde polis, 16 kentte Cehennem Melekleri’ne (Hells Angels) bu sabah büyük bir operasyon düzenledi. 50’den fazla işyeri ve konutta yapılan aramalarda bir tabanca, 13 bıçak, bir miktar uyuşturucu, bir tüfek ve 60 bin euro ile dokuz motorsiklet ve oyun otomatlarına el konuldu.

ÖNCE YASAK SONRA BASKIN
Özel tim ve organize suç şebekeleriyle mücadele ekiplerinin ortak operasyonunda polis köpekleri de kullanıldı. Eyalette örgütlenen Cehennem Melekleri örgütü ile örgütün bir alt kolu olan Clan 81 Germany çetesi üyelerinin de ev ve işyerlerinde arama yapan polis, çok sayıda delil topladı. KRV İçişleri Bakanlığı da eyalet sınırları içinde Hells Angels, MC Concrete ve Clan 81 Germany adlı grupların faaliyetlerinin bugünden itibaren yasaklandığını duyurdu.

Haberin Devamı

‘BUNLAR SUÇ ŞEBEKELERİ’
Operasyonların da bu yasak kararı çerçevesinde yapıldığını belirtilirken KRV İçişleri Bakanı Herbert Reul, “Hukuk devletinde bu tarz grupların şiddet kullanmalarına ve otoritelerini hayata geçirmelerine müsaade edemeyiz. Bu grupların üyelerinin kriminal oldukları zaten ispatlı. Hergün şiddet kullanıyorlar. Silahlılar, uyuşturucu ticareti yapıyorlar ve fuhşa zorluyorlar. Bunlar romantik motorcular değil. Öyle kardeşlik de söz konusu değil. Bunlar bir suç şebekeleridir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!