Kraliçe konuştu, tacı yanında durdu

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe konuştu, tacı yanında durdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2019 08:00

İNGİLTERE Kraliçesi 2’nci Elizabeth (93), 65’inci geleneksel parlamento açılışı konuşmasını dün sabah yaptı.

Haberin Devamı

Konuşmaya İngiltere’nin AB’den ayrılma süreci olan Brexit damgasını vururken, 93 yaşındaki Kraliçe’nin bir kilogram ağırlığındaki ‘İmparatorluk Tacı’ yerine daha hafif bir taç takması dikkat çekti. Kraliçe konuşmasını yaparken ‘İmparatorluk Devlet Tacı’ da yandaki bir sehpanın üzerine yerleştirildi.

BREXİT MESAJI

Kraliçe’nin ana gündem maddelerini Brexit, suçla mücadele, sağlık sistemi ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi konular oluşturdu. Kraliçe, konuşmasına “Hükümetimin önceliğini, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) 31 Ekim’de ayrılmasını sağlamak oluşturuyor. Hükümetim, serbest ticaret ve dostane iş birliği temelinde AB ile yeni bir ortaklığa doğru çalışmayı amaçlıyor” diye başladı. Kraliçe, “Birleşik Krallık AB’den ayrılırken, hükümetim küresel ilişkilerde liderlik rolünü oynamaya, çıkarlarını savunmaya devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Kraliçe konuştu, tacı yanında durdu

TACIN MUHAFIZI

Kraliçe’nin İmparatorluk Tacı, muhafızlar tarafından yastığın üzerinde getirilerek Kraliçe’nin tahtının yanındaki bir sehpaya yerleştirildi. 15’inci yüzyıldan bu yana sürümde olan ve son halini 1937’de alan İmparatorluk Tacı 2.868 parça elmas, 273 inci, 17 safir ve 17 zümrütten oluşuyor ve 1.13 kg ağırlığında. Kraliçe’nin konuşmasını okuduğu kâğıt, parşömen kâğıdına el yazısıyla yazılıyor ve mürekkebinin kuruması en az üç gün sürüyor. Konuşmanın kitapçığı ise keçi derisinden yapılmış kap içinde taşınıyor.

BAKMADAN GEÇME!