Kosovalı 18 aylık bebek 2 gün tek başına kaldı

Güncelleme Tarihi:

Kosovalı 18 aylık bebek 2 gün tek başına kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bebeğin adı Atdhetare Kosove yani Anayurdum Kosova. Arnavutluk'ta Kukes mülteci kampında, yarı aç yerlerde sürünürken onu bulan Arnavut mülteci aile ona bu adı takmış.

Atdhetare'nin kaç yaşında olduğu da bilinmiyor. Ona hemen sahip çıkan 32 yaşındaki Resie Misini'nin tahminine göre bir ya da bir buçuk yaşında. Kukes kampında rivayet muhtelif. Bebeğin yaşlı adam ile birlikte geldiği ve anne ve babasının öldüğü söyleniyor. Hafta sonunda, büyük bir kargaşanın hüküm sürdüğü kampta minik kız çocuğunu bulduğunu anlatan Resie Misini ‘Yarı çıplaktı. Ayağında ayakkabıları dahi yoktu. Sürekli ağlıyordu. Üstü başı kirden görünmüyordu. Onu orada bırakamazdım. Hemen kucağıma aldım. Artık üç çocuğuma yeni bir kardeş geldi’ diyor.

Resie Misini, kampta görevli polise ve yardım örgütleri yetkililerine bir bebek bulduğunu söylemiş. Ancak bebeğin anne ve babasının ortaya çıkacaklarını hiç sanmıyor. Atdhetare kamptaki doktorlar tarafından tedavi edilmiş. Resie Misini ‘İshaldi ve minicik bacakları yara bara içindeydi. Bu kampa nasıl geldiği meçhul. Hayatta kalması ise mucize. Çünkü doktorlara bakılırsa iki üç gün aç kalmış’ diye anlatıyor.

Resie Misini'ye göre, bebek birkaç kelime konuşabiliyor ancak ne söylediğini anlamak çok güç. Kendi adını söyleyememiş. Annesinin nerede olduğu sorulunca ‘kamyon’ cevabını veriyor. Babası sorulunca ise minik dudaklarından arnavutça ‘savaş’ sözcüğü dökülüyor. Resie, kucağından inmek istemeyen ve yabancı bir erkek gördüğü zaman ağlamaya başlayan bebeği bağrına basarak ‘O artık bizden biri’ diyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!