Kosova'da Türk doktorlar tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Kosovada Türk doktorlar tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2008 22:18

KOSOVA'da, tüp bebek merkezi ‘IVF Center’, Sağlık Bakanlığı'nın kararıyla kapatıldı. Sağlık müfettişlerinin yaptıkları inceleme sonucu hastanenin çalışma ruhsatının olmadığı anlaşıldı.

Kosovalı Dr. Gjina Zekiri'nin sahibi ve müdürü olduğu hastanenin kapatılmasıyla ilgili bakanlık kararında, hastanede çalışan 3 yabancı uzman doktorun Kosova'da çalışma izninin olmadığı da belirtildi.

Kosova polis sözcüsü Veton Elsani, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Kosova Sağlık Bakanlığı müfettişleriyle birlikte IVF Center’ın yasadışı çalıştığını tespit ettik. Tutuklanan 5 doktordan 2'si Kosovalı, 3'ü ise Türk doktoru.”

Öte yandan, kriterleri karşılamadığı gerekçesiyle ruhsat başvurusu reddedilen hastanenin, 17 Ekim 2008'de çalışma ruhsatı olmadığı için bakanlık tarafından kapatılmasına karşın çalışmaya devam ettiği ifade edildi.Bu arada geçen hafta bir Türk vatandaşının böbreğinin alınıp bir İsrailliye naklinin yapıldığı ‘Medicus’ Özel Sağlık Kliniği, yasa dışı organ nakli yapıldığı gerekçesiyle kapatılmış, Kosovalı 2 ürolog tutuklanmıştı. Klinikte organ nakli operasyonları yaptığı öne sürülen Türk doktor Yusuf (Erçin) Sönmez ise Kosova polisi tarafından her yerde aranıyor.

Dr. Yusuf Erçin Sönmez kimdir?

Uluslararası organ kaçakçılığı şebekesinin Türkiye ayağı olduğu öne sürülen, ayrıca tam 5 kez kaçak organ nakli yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 50 yaşındaki Dr. Yusuf Erçin Sönmez'in Türkiye'de kendisine ait olan ‘Sönmez Hospital’ Hastanesi'nde bir gece baskınıyla arama yapan polisler, bir odanın banyo fayanslarının arkasına gizlenmiş özel bir bölmede 3'ü İsrailli, 1'i Güney Afrikalı, henüz yeni ameliyat edilmiş 4 hasta bulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!