Kosova'da katliam: 46 ölü

Güncelleme Tarihi:

Kosovada katliam: 46 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sırp güçlerinin Arnavut köylere karşı giriştikleri geniş çaplı saldırılardan tam bir gün sonra Kosova'nın güneyinde, bazılarının uzuvları kesilmiş çoğu erkek 46 kişinin cesedi bulundu.

Daha önce Sırp güçleri tarafından kuşatılmış köylere girmeleri yasaklanan ancak dün kuşatmayı yararak Priştine'nin 25 kilometre güneyindeki Racak köyüne girmeyi başaran yabancı gazeteci ve uluslararası gözlemciler, köyün çevresinde hendeklere atılmış cesetlerle karşılaştılar. Katliama kurban giden Arnavut erkeklerden çoğunun başlarında kurşun yarası olduğunu anlatan görgü şahitleri dehşet içinde, bazıların gözlerinin oyulduğunu ve başlarının taşlarla ezildiğini ya da kesildiğini anlattılar. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGİT yetkilisi John Fantini katliam kurbanları arasında bir kadın ile bir çocuğun da bulunduğu açıklarken, gözlemciler katledilen erkeklerin çoğunun yaşlı ve sivil olduklarını söylediler.

Sırp tanklarının yoğun ateşi nedeniyle üç gün önce çocuklarıyla köylerini terkeden Arnavut kadınlar erkeklerinin katledildiğini öğrenince Racak köyü feryatlarla inledi. Gazetecilerle konuşan, Sami Syla adlı bir Arnavut katledilenler arasında 65 yaşındaki babasının ve 30 ve 36 yaşlarındaki iki kardeşinin de bulunduğunu söyledi. Sami Syla, cesetleri bulunan kişilerin, perşembe gecesi Sırp polisi ve askerleri tarafından evlerinden alınarak götürüldükleri belirtti. Syla, evlerinden toplanan Arnavutlara Urosevac kasabasındaki polis karakoluna götürülecekleri söylendiği ancak daha sonra bu kişilerin köyün yakınındaki Bebus tepelerine götürülerek öldürüldüklerini anlattı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!