Korsan dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Korsan dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hindistan Havayolları' na ait Airbus 300 yolcu uçağı dün Katmandu-Yeni Delhi seferi sırasında silahlı hava korsanları tarafından kaçırıldı. Korsanlar dört yolcuyu öldürdüklerini açıkladı.

AĞIR SİLAHLARI VAR

Nepal'in başkenti Katmandu'dan havalandıktan hemen sonra, 174 yolcu ve 18 mürettebatıyla kaçırılan uçak yakıt ikmali yapmak için Hindistan'ın kuzeyindeki Amritsar'a indi. İnişin hemen ardından Kalaşnikof tüfekler, tabancalar ve el bombaları taşıyan korsanlar, dört kişiyi öldürdüklerini duyurdu.

TALİBAN İNDİRMEDİ

Sih oldukları tahmin edilen korsanlar daha sonra Pakistan'ın Lahor Kenti’ne gitmek istediklerini bildirdiler ve uçak havalandı. Lahor'a inerek yakıt ve yiyecek ikmali yapan uçak daha sonra Talibanlar’ın kontrolü altındaki Afganistan'a doğru yola çıktı. Ancak Talibanlar uçağın Kabil'e inmesine izin vermedi.

Uzun süre havada kalan uçak Birleşik Arap Emirlikleri'ne yöneldi ve BAE uçağa iniş izni verdi. Amaçlarının ne olduğu anlaşılamayan korsanlar uçağı başkent Dubai yakınlarındaki El Manhal askeri üsüne indirdi.

HAVAYA UÇURURUZ

Korsanlar, ‘‘Tankerlerden başka herhangi bir nesne uçağa yaklaşmaya kalktığı takdirde yolcuları öldürünüz. Sonra da uçağı havaya uçururuz’’ açıklamasını yaptı. Uçağa tekrar yakıt ikmali isteyen korsanlar kadın ve çocukları da bırakacaklarını söylediler.

Kaçırılan uçakta 154 Hint, 8 Nepal, 4 İsviçre, 4 İspanyol, 2 Fransız, 1 Japon, 1 Kanada, 1 Belçika, 1 Avusturya, 1 İtalyan ve 1 ABD vatandaşı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!