Korona krizi karşıtları Berlin'i karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Korona krizi karşıtları Berlini karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2020 17:15

Başkent Berlin'de Federal Meclis'in salgınlarda hükümete daha fazla yetki tanıyan ve özgürlükleri kısıtlayan yeni tasarısını oyladığı gün korona politikası karşıtları gösteri yaptı. Binlerce kişinin katıldığı gösteride polisle göstericiler arasında olaylar çıktı.

Haberin Devamı

Almanya'da korona politikası karşıtları Berlin'de gösteri düzenledi. Göstericilerin parlamento binası önünde toplanmasına polis izin vermedi. Polis sabahın erken saatlerinde parlamento ve başbakanlık binasına giden yol ve köprüleri kesti.

Binlerce gösterici farklı noktalardan meclis binası önüne gelmek istedi. Polislerle göstericiler arasında yer yer olaylar çıktı.

Bazı göstericiler polise şişe, taş ve havai fişek attı. Biber gazı sıktı. Polis bunun üzerine bazı göstericileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan gösterici sayısı hakkında bir bilgi verilmedi.

Göstericiler polisin maske ve mesafe çağrısına uymadı. Polis öğlen gösteriyi sonlandırma kararı aldı ve göstericilerin dağılmasını istedi. Ancak göstericiler dağılmayınca polis tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Göstericiler ise şemsiyelerle tazyikli suya karşı direndi. Polis gösteriyi sonlandırmakta zorlandı.

Haberin Devamı

Dışarıda gösterilerin sürdüğü sırada ise Meclis korona benzeri salgınlarda hükümete daha fazla yetki tanıyan yeni yasa tasarısını onayladı. Muhalefet yeni yasanın açık olmadığını ve kişisel özgürlüklere müdahale olduğunu eleştirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!