Koreli Ayla film oluyor

Güncelleme Tarihi:

Koreli Ayla film oluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 01:09

Kore Savaşı’nda yaşanan bir dram beyazperdeye taşınıyor. 1950’de savaşa giden Süleyman Astsubay ile savaş alanında bulduğu kızın öyküsünü anlatacak ‘Ayla’nın çekimleri başladı.

Haberin Devamı

1950 yılında Kore’ye giden Süleyman Astsubay, savaş meydanında küçük bir kız buldu. 5 yaşındaki bu kız bir yetimdi ve nereye gideceğini bilmiyordu. Astsubay kızı yanına aldı, ona Ayla adını verdi. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi oldu. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye’ye dönme kararı çıktı. Süleyman Astsubay’ın Ayla’yı da yanında getirme çabası bürokratik engellere takıldı. O ülkesine dönerken Ayla yetimhaneye verildi. Yürek sızlatan bu gerçek olay, şimdi beyazperdeye taşınıyor.

ÜNLÜ İSİMLER AYNI PROJEDE

Yapımcılığını Dijital Yapım Evi’nin üstlendiği, senaryosunu Yiğit Güralp’in kaleme aldığı “Ayla”nın çekimleri geçtiğimiz günlerde başladı. Yönetmen koltuğunda Can Ulkay’ın oturduğu projenin müziklerinde ise Fahir Atakoğlu imzası var. Çekimleri Güney Kore’de ve Türkiye’de tamamlanacak “Ayla” önümüzdeki yıl vizyona girecek.

Haberin Devamı

Ayla”nın oyuncu kadrosu da iddialı. Başrollerini Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay’ın paylaştığı filmde ayrıca şu önemli isimler yer alıyor: Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, Damla Sönmez, Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu. Murat Yıldırım’ın Üsteğmen Mesut, Erkan Petekkaya’nın Binbaşı İskenderun, Mehmet Esen’in Albay Celal rolünde görüleceği filmin sürprizi ise dünyaca ünlü yıldız Julia Roberts’ın abisi Eric Roberts oldu. Roberts, projede General Coulter olarak kamera karşısına geçiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!