Koordinat veriyoruz vuruyorlar

Güncelleme Tarihi:

Koordinat veriyoruz vuruyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2014 01:00

Terör örgütü IŞİD’in kuşatması ve saldırısı altında olan Suriye’nin kuzeyindeki Kürt yerleşimi Kobani’nin ‘Dışişleri Bakanı’ İdris Nassan, koalisyon güçlerine koordinat verdiklerini, onların da buralara saldırı düzenlediğini söyledi.

Haberin Devamı

Dün toz fırtınası altında kalan Kobani’de ise YPG ile kent merkezini ele geçirmeye çalışan IŞİD arasında çatışmalar sürdü.

ŞANLIURFA’nın Suruç ilçesinin karşısındaki Suriye’nin Kobani kentindeki IŞİD-YPG çatışması sürerken Kobani bölgesinin ‘Dışişleri Bakanı’ İdris Nassan, Alman Welt Gazetesine Türkiye’de röportaj verdi. Kobani’nin düşmeyeceğini savunan İdris Nassan, ABD’nin son günlerdeki hava saldırılarının da etkili olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Üç gündür koalisyon ilk kez yoğun ve etkili bir şekilde bombalıyor. Bombardıman hiç olmadığı kadar şiddetli. Nihayet başından bu yana istediğimiz gibi oluyor. Savaş uçakları, araçları, IŞİD’in bulunduğu mevzileri vuruyor. Geceleri düzenlenen saldırılar neredeyse etkisizdi, çünkü IŞİD silah ve araçlarını saklayabiliyordu.” Bu bombardımanın YPG ile koalisyon güçleri arasındaki bir işbirliğine işaret edip etmediği sorusu üzerine ise Nassan, “Evet üç gündür birlikte çalışıyoruz. Hedeflerin koordinatlarını veriyoruz, sonra bombalanıyor” dedi. Kobani’de koalisyon güçlerinden kimsenin olmadığını belirten Nassan, “Yakında resmi ve formal bir işbirliği umduklarını da” söyledi. Kobani’de yaklaşık 10 bin ile 15 bin IŞİD mensubunun olduğunu anlatan PYD temsilcisi, “Rakka ve daha yakınlardaki sınır kasabası Cerablus’tan takviye alıyorlar. Yeni savaşçılar, yanlarında Irak’tan ele geçirdikleri ağır silahları da getiriyor” dedi. Kobani ‘Savunma Bakanı’ İsmet Şeyh Hasan ise AP ajansına yaptığı açıklamada hava saldırılarının çok etkili olmadığını ileri sürerken “Sivillerin tahliyesi için koridor açılmasını istiyoruz. Eğer şehir merkezine girerlerse katliam olacak. Uluslararası toplumdan ve BM’den bize yardım etmesini istiyoruz” dedi. Öte yandan dün IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar Kobani’nin doğu ve güneydoğusunda yoğunlaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!