Komünizmin Nürnberg Mahkemesi

Güncelleme Tarihi:

Komünizmin Nürnberg Mahkemesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Fransa'da yeni piyasaya çıkan ‘Komünizmin kara kitabı’ aydınları birbirine düşürdü. ‘Eski tüfekler’ ile eski ve yeni ‘anti-komünistler’ ve diğer aydınlar şimdi ‘Komünizm, nazizm gibi bir insanlık suçudur. Eski yöneticileri için ‘Komünizmin Nürnberg Mahkemesi' kurulmalı' savını tartışıyor. Stephane Courtois'nın başını çektiği araştırmacılara göre komünizm ‘en az 85 milyon insanın ölümünden sorumlu' olduğu için ‘insanlık suçlusu!'

‘Komünizmin kara kitabı' daha önceki araştırmacıların ve rejim karşıtlarının tek tek yazdıklarından pek farkı olmamakla beraber, ilk kez komünizmin kitlesel suçları bir arada, peş peşe derlemiş oldu. Yüzlerce toplama kampı, bilerek yaratılan açlık, sürülen halklar, düzmece mahkemeler, işkence edilen, kurşuna dizilen rejim aleyhtarları... ve bütün bunlar ‘ilericilik ve insanlığın saadeti' adına!

Yazarlar, ‘saf ve temiz' bolşevizmin Stalin tarafından ‘saptırıldığı' iddiasına karşılık olarak, Lenin'in ‘proletarya diktatörlüğünü' tesis etmek için insanların katledilmesi ve sürülmesi emrini bizzat verdiğini, kendi sözlerine dayanarak gösteriyor. Araştırma, KGB'nin atası Çeka'nın onbinlerce mahkumu kurşuna dizdirttiğini, yüzbinlence ‘asi' köylünün katledildiğini, komünizmin ilk yıllarında 5 milyon insanın açlıktan öldüğünü, Don Kazaklarının sürülüp öldürüldüğünü ve Goulag adıyla tarihe geçecek olan toplama ve çalışma kamplarının daha ... 1918 yılında kurulduğunu ortaya koyuyor.

85 MİLYON KURBAN

Kitabın yazarlarına göre komünizm ‘en az 85 belki de 100 milyon' insanın ölümüne yol açtı. İkinci Dünya Savaşı'nın kurbanları hariç eski-SSCB'de 20 milyon, (bu rakamlar doğruysa ‘bütün zamanların en büyük katili' ilan edilmesi gereken Mao'nun döneminde) Çin'de 65 milyon, Pol Pot'un Kamboçya'sında 2 milyon... rivayetler çeşitli. Bu rakamlara karşı çıkanlar ise, Fransız Robert Merle'in ‘Ölüm benim işim' adlı kitabının finalini hatırlatıyor; Auschwitz kampının komutanı Höss ile Nürnberg mahkemesi savcısı arasında geçen şu dramatik konuşmayı :

Savcı : Siz tam 3.5 milyon insanın ölümünden sorumlusunuz.

Höss : İtirazım var, sayın Savcı. 3.5 milyon değil, sadece 2.5 milyon!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!