Kolombiya uçağından sağ kurtulan Erwin Tumiri düşme anını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Kolombiya uçağından sağ kurtulan Erwin Tumiri düşme anını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 10:11

Brezilya Sağlık Bakanlığı, Havacılık Kazalarını Araştırma ve Önleme Merkezi (CENIPA) ile Federal Polis Teşkilatından yetkililerin bulunduğu bir heyetin, Medellin kentine geldiği bildirildi. Chapecoense'nin, sağ kurtulan kalecisi Follmann'ın sağ bacağının kesildiği açıklandı. hurriyet.com.tr'ye konuşan bir uzman kazanın pilot ihmalinden kaynaklanabileceğini iddia etti.

Haberin Devamı

Kolombiya basınında yer alan haberlere göre, Brezilya Sağlık Bakanlığı, CENIPA ve Federal Polis Teşkilatından yetkililer, araştırmaları izlemek ve yardım etmek için Brezilya Hava Kuvvetlerine ait bir uçakla Medellin'e geldi.

Kolombiya Ulaştırma Bakanı Jorge Eduardo Rojas da olay yerinde yaptığı açıklamada, kazanın ardından başlatılan araştırmanın bir bölümünün 2-3 gün içinde tamamlanacağını söylemiş, Brezilyalı ve Bolivyalı uzmanları araştırmaya katılmaları için ülkesine davet etmişti.

Ayrıca Medellin'deki San Vicente Vakfı Hastanesi, kazadan sağ kurtulan Chapecoense'nin 24 yaşındaki kalecisi Jackson Ragnar Follmann'ın durumuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Genç kalecinin durumunun kontrol altında olduğunun belirtilen açıklamada, Follmann'ın sağ bacağının kesildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

'CENİN POZİSYONUNA GİREREK HAYATTA KALDIM'

Kolombiya'nın El Espectador gazetesinde, mürettebattan sağ kurtulan Ximena Suarez, Antioquia Valisi Luis Perez Gutierrez'e "Şimdiye kadar sadece ışıkların kapandığını hatırlıyorum." dediği yer aldı.

Arjantin'in FOX Sports kanalında da kazadan kurtulan diğer uçuş ekibi görevlisi Erwin Tumiri'nin, "Güvenlik protokolüne uyduğum için hayatta kaldım." ifadesine yer verildi.

'KOLTUKLARDAN KALKARAK ÇIĞLIK ATTILAR'

Tumiri, Arjantin televizyonundaki habere göre, çarpma öncesi yolcuların çoğunun koltuklarından kalktığını ve çığlık attığını anlattı.
Çarpma öncesi çantaları bacaklarının arasına alan Tumiri, "cenin pozisyonu" sayesinde hayatta kaldığını söyledi.

Bu arada, Bogota'daki La Torre Colpatria gökdeleninin dış cephesindeki ışıklandırmalara Chapecoense takımının arması ve renklerinin yanı sıra siyah bant konulduğu görüldü.

Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra şehrinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense takımı dahil 77 kişinin (9'u mürettebat, 68'i yolcu) bulunduğu uçak, dağlık araziye düşmüştü. Kazada 71 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

KAHRAMAN İLAN EDİLDİ AMA...

Haberde "süper kahraman" olarak anılan Quiroga’nın bu hamlesiyle, kazadan altı kişinin sağ kurtulabildiği belirtilmişti. Ancak hurriyet.com.tr'ye konuşan sivil havacılık uzmanları Daily Mail'in 'kahraman pilot' iddiasını yalanladı.

Haberin Devamı

Uzmanlardan biri ise şok bir iddia ortaya attı. Düşen uçağın elektrik arızasında bile sorunsuz iniş yapabilme özelliği olduğunu söyleyen uzman, uçağın yakıtının bittiği için düştüğünü öne sürdü. Uzmanın çok konuşulacak iddiası ise şöyle: "Edindiğim bilgiye göre o sırada seyir halinde olan VivaColombia havayolu şirketine ait A320 tipi yolcu uçağında yakıt kaçağı olduğu fark edilmiş. A320'nin pilotu acil durum bildirince; kule de bu uçağa yol vermek için Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçağı beklemeye almış. Bekleme sırasında da Brezilyalı futbolcuların içinde olduğu uçağın yakıtı bitmiş. Elektrik arızası da yakıt bitmesinden kaynaklanıyor."

Bir diğer uzman da Daily Mail'deki haberin mantıksız olduğunu belirterek, söz konusu uçaklarda yakıt tahliye özelliğinin olmadığını belirtti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!