Kök hücreden ışık doğdu

Güncelleme Tarihi:

Kök hücreden ışık doğdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2015 22:08

İNGİLTERE’deki University College London’dan bilim insanları yetişkinler arasında bir numaralı körlük nedeni olan ‘makula dejenerasyonu’ ya da Türkiye’de bilinen adıyla ‘sarı nokta’ hastalığını tedavi etmek için önemli bir adım attıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

SONUÇ ARALIKTA

Bilim insanları, Moorfields göz hastanesinde gerçekleştirilen bir operasyonla 60 yaşındaki kör bir hastanın retinasına kök hücre kullanarak laboratuvar ortamında ürettikleri 6 mm çapında bir retinal dokuyu naklettiklerini ve bu işlemin hastanın yeniden görmeye başlamasını sağlayacağına inandıklarını söyledi.

İngiliz basınına konuşan araştırmacılar, tedavinin işe yarayıp yaramadığının aralık ayında belli olacağını ve eğer olumlu sonuç alınırsa sadece 45 dakika süren bu işlemin 2.5 yıl içinde ülke genelindeki hastanelerde uygulanmaya başlayacağını söyledi.
Retina cerrahı profesör Lyndon Da Cruz, “Yaşla bağlantılı makula dejenerasyonundan mustarip olan hastalar gelecekte bu kök hücrelerin nakledilmesinden yarar sağlayabilir. Çok heyecanlı olmamızın nedeni bu özel hücreleri üretip hastaya aktarmayı başarmış olmamız” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!