Kohl yeni kitabını tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Kohl yeni kitabını tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Almanya'nın eski Başbakanı Helmut Kohl, bugün başkent Berlin'deki Hilton Oteli'nde "Günlüğüm 1998-2000" adlı yeni kitabının tanıtımını yaptı.

Kohl, kitabının tanıtımında yaptığı konuşmada, asılsız haber ve büyük yalanlarla kendisinin adeta şeytana benzetilmek istendiğini belirterek, "1999 yılından bu yana politik rakiplerim ve medyanın bir kısmı beni suçlu gibi göstermeye çalışıyor" dedi.

Henüz kimse tarafından tanınmamasına rağmen, kitabı hakkında çok fazla haber yayınlanmasını da eleştiren Kohl, "Kendimi savunmayı görevim olarak görüyorum" diye konuştu.

Sonbaharda kendisi ve partisi hakkında değişik kitapların yayınlanacağını öğrendikten sonra kitabını yaz tatilinde yazmaya karar verdiğini söyleyen Kohl, kitabının yayınlanmasının partisi Hıristiyan Demokrat Birlik'in de (CDU) çıkarına olacağını savundu.

Kohl, bu yılın başından itibaren ilişkisinin bozulduğu yakın parti arkadaşı ve CDU eski Genel Başkanı Wolfgang Schaeuble ile ilişkilerini düzeltmek istediğini, bu duruma bugüne kadar üzüldüğünü kaydetti.

Bağış sakndalı nedeniyle hem kendisinin, hem de ailesinin zor günler geçirdiğini söyleyen Kohl, "Usülsüz bağış alarak hata yaptım. Hatamı kabul ediyorum. Bu kitap aynı zamanda bunun bir itirafıdır" şeklinde konuştu.

Kohl ayrıca, Almanya'nın birleşmesi vesilesi ile kendisini CDU Merkezi'nde düzenlenen törene davet eden CDU Genel Başkanı Angela Merkel'e ve Hıristiyan Birlik partileri Federal Meclis Grubu Başkanı Friedrich Merz'e de teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!