KKTC'de nefes kesen operasyon! Firari seri tecavüzcü yakalandı

Güncelleme Tarihi:

KKTCde nefes kesen operasyon Firari seri tecavüzcü yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2021 22:31

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) cezaevinden 8 Şubat'ta firar eden seri tecavüzcü Rus eski polis müfettişi Alexander Satlaev, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Polis Özel Harekat birimler tarafından Girne'de bir eve düzenlenen operasyonla yakalandı. Satlaev'in, Girne'de bir kadına güç kullanarak, hırsızlık ve cinsel taciz suçuyla hapse mahkum edildiği belirtilirken, Rusya'da ise 4 kadına tecavüz, 7 kadına ise tecavüze teşebbüs suçundan hapis yattığı bildirildi.

Haberin Devamı

KKTC'de film sahnelerini aratmayan bir olay yaşandı. Başkent Lefkoşa’da Merkezi Cezaevinden 8 Şubat gecesi firar eden seri tecavüzcü Rus eski polis müfettişi Alexander Satlaev, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Polis Özel Harekat birimleri geniş çaplı operasyon düzenledi. Özel eğitimli köpeklerin de katıldığı operasyon sonucu seri tecavüzcü Satlaev, Girne'deki bir adreste yakalandı.

BOŞ BİR DAİREDE SAKLANDI

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) güvenlik güçlerinden elde ettiği bilgilere göre, firari seri tecavüzcü Alexandr Satlaevn'in Girne'deki Doğanköy Aydın Tepe Sokaktaki boş bir dairede saklandığı sırada yakalandığı öğrenildi. Satlaev'in Ağustos 2020'de geldiği KKTC'de bir kadına güç kullanarak, hırsızlık ve cinsel taciz suçuyla hapse mahkum olduğu kaydedildi. Seri tecavüzcü daha sonra Satlaev'in Lefkoşa'daki Merkezi Cezaevinde 4 yıllık hapse mahkum olduğu ve 8 Şubatta cezaevinden firar ettiği ifade edildi.

Haberin Devamı

RUSYA'DA SUÇ DOSYASI KABARIK

Öte yandan, yakalanan firari Satlaev'in Rusya'da da suç dosyasının kabarık olduğu ifade edildi. Satlaev'in, Rusya'da 4 kadına tecavüz ettiği, 7 kadına ise tecavüze teşebbüs suçundan hapse atıldığı ve 5 Mart 2019 tarihinde serbest bırakıldığı kaydedildi. Rusya'daki Chemal Bölge Mahkemesinin eski başkanının oğlu Alexander Satlaev, 2012 yılında Altay Ekonomi ve Hukuk Akademisi’nden mezun olmasının ardından, Altay Cumhuriyeti Rusya Araştırma Komitesi’nin (ICR) bölümünün kıdemli müfettişliğine atandı. Seri tecavüzcünün, aynı yılın Aralık ayında Valentina isimli kadına cinsel tacizde bulunarak ilk suçunu işlediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!