KKTC'de makam şoförüne ayda 14 bin TL ek mesai ödenmiş

Güncelleme Tarihi:

KKTCde makam şoförüne ayda 14 bin TL ek mesai ödenmiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2018 14:31

KKTC’de elektrik kurumunda çalışan 6 bin lira maaşlı bir şoförün ayda 14 bin lira ek mesai geliri elde ettiği iddiası gündemin birinci sırasına oturdu. KKTC gazetelerinden Havadis’te yer alan habere göre, elektrik dairesinde bir yönetim kurulu üyesinin makam aracı şoförü, 2 yılda toplam 336 bin lira ek mesai aldı ve maaşını ayda 20 bin liraya çıkardı.

Haberin Devamı

Fazla mesai skandalını Havadis gazetesi yayın yönetmeni Başaran Düzgün ortaya çıkardı. Düzgün, KKTC’de kapısına kilit vuran ve aylardır çalışanlarına maaş ödeyemeyen Erenköy belediyesini örnek göstererek olayı, ‘çivinin çıktığı yer burası’ diye niteledi.

SENDİKA: HEMEN SORUŞTURMA BAŞLATIN

KKTC’de kamu görevlilerinin fazla mesaileri maaşlarının iki katını geçemiyor. Fazla mesailerle ilgili bu kural kurumlarda ise geçerli değil ve belirli bir tavan bulunmuyor.

Makam şoförüne 14 bin lira fazla mesai haberi Elektrik Dairesi’nde sendikayı da harekete geçirdi. Elektrik Sendikası Başkanı Umut Öksüzoğlu, toplu iş sözleşmesine göre herhangi bir çalışanın brüt maaşının yüzde 25’inden fazla ek mesai alamayacağına dikkat çekerek, yetkilileri suç duyurusunda bulunmaya davet etti. Öksüzoğlu, “Eğer bu yönde belgeler varsa, hemen savcılığa ve sayıştay’a başvurmaları gerekir” diye konuştu.

MALİYE BAKANI: FAZLA MESAİ 120 MİLYON LİRA

Haberin Devamı

Kamudaki fazla mesai, KKTC Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın da uzun süredir gündeminde yer alıyor. Denktaş, Meclis’teki 2018 bütçe görüşmelerinde başarısız oldukları tek alanın fazla mesailer olduğuna dikkat çekerek, yıllık 120 milyon liraya ulaşan fazla mesailerin, bazı kesimler tarafından ikinci maaş gibi görüldüğünü söylemişti.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!