KKTC Dışişleri Bakanı Denktaş Polonya'ya gitti

Güncelleme Tarihi:

KKTC Dışişleri Bakanı Denktaş Polonyaya gitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2006 12:21

KKTC Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, AP Dışişleri Komisyonunda kabul edilen Türkiye raporunda yer alan, Türkiye'nin limanlarını Rum gemilerine açması talebiyle ilgili olarak, ”Onlar ısrarla talep edecek. Biz de ısrarla kendi verdikleri sözü yerine getirmelerini, Kıbrıs'ta bizim limanlarımızın açılmasıyla birlikte Türkiye'nin limanlarının açılmasının, Kıbrıs'ta barışı da, çözümü de kolaylaştıracağını söylemekte ısrarcı olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Denktaş, bu yıl 16'ncısı düzenlenen “Krynica-Zdoj Ekonomik Forumu”na katılmak üzere Polonya'ya gitti.
THY'ye ait uçakla Polonya'ya geçmek üzere Viyana'ya hareket eden Denktaş, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Serdar Denktaş, AP Dışişleri Komisyonunda kabul edilen Türkiye raporundaki, ”Türkiye'nin limanlarını Rum gemilerine açması talebine” ilişkin ifadeleri değerlendirdi. Bu konuda gerek Türkiye'nin gerekse KKTC'nin farklı bir duruşu bulunmadığını kaydeden Denktaş, şunları söyledi:

“Onlar ısrarla talep edecek. Biz de ısrarla kendi verdikleri sözü yerine getirmelerini, Kıbrıs'ta bizim limanlarımızın açılmasıyla birlikte Türkiye'nin limanlarının açılmasının, Kıbrıs'ta barışı da, çözümü de kolaylaştıracağını söylemekte ısrarcı olacağız. Geri adım atma niyeti yok Türkiye'nin, Kıbrıs'ta bizim de farklı bir duruşumuz yok. Sağlam durursak göreceğiz. Bu konuda istenilen hedefe ulaşılacaktır.”

Haberin Devamı

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın “KKTC Cumhurbaşkanı” sıfatıyla Pakistan'a yaptığı resmi ziyaretle ilgili soru üzerine de Serdar Denktaş, Pakistan'ın yıllardan beri kardeş ülke olarak kabul ettikleri ülkelerden biri olduğunu belirterek, “Her platformda elinden geldiğince destek olmaya çalışan bir ülke. Bu ziyaret de izolasyonların kaldırılmasının gereğini işaret eden bir ziyaret. Pakistan'a müteşekkiriz. Umarım bundan sonra diğer İslam ülkelerinden gerisi gelir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!