KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Rum kesimine füze tepkisi

Güncelleme Tarihi:

KKTC Cumhurbaşkanı Tatardan Rum kesimine füze tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2022 22:31

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) sahip olduğu füze savunma sistemlerini güçlendirmesi girişimlerini endişe ile izlediklerini belirterek, “Biz bir kez daha Rum tarafını sağduyuya çağırıyoruz. Karşılarında Türkiye Cumhuriyeti olduğunu unutuyorlar diye değerlendiriyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) füze savunma sistemlerini güçlendirmesi girişimlerine yönelik değerlendirmede bulundu. Cumhurbaşkanı Tatar, RMMO’nun füze savunma sistemlerini güçlendirmesi girişimlerinin, barışa hizmet etmediğini ve Doğu Akdeniz’de gerginliğin artmasına sebep olacağı uyarısında bulunarak, “Biz bir kez daha Rum tarafını sağduyuya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tatar, geçtiğimiz hafta terör örgütü PKK/PYD’nin Rum tarafında konuşlanması ve faaliyetlerinin yasal hale getirilmesi için izin verilmesinin ardından şimdi de füze sistemlerinin güçlendirileceği haberlerinin yoğunlaştığına işaret ederek, “Biz KKTC olarak bunu büyük bir rahatsızlık ve endişeyle izliyoruz. Bu girişimler barışa hizmet etmez” dedi. Türkiye’nin de bu gelişmelere tepkili olduğunu belirten Tatar, Rum tarafını sağduyuya çağırdı.

Haberin Devamı

“KARŞILARINDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLDUĞUNU UNUTUYORLAR DİYE DEĞERLENDİRİYORUM”

Tatar, “Türkiye, Kıbrıs’ın garantör ülkesidir. Garantör bir ülke olarak Türkiye’nin de söyleyecekleri, yapabilecekleri vardır, söz hakkı vardır. Türkiye mutlaka bu konuda da her zaman olduğu gibi Doğu Akdeniz’deki hem Türkiye’nin hem de Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını koruma adına kararlılığını ortaya koyacaktır. Barışın sürmesi, gerginliğin azalması için yapılan çağrılara rağmen RMMO’nun füze sistemini güçlendirmesini bir bakıma, ‘savunma ötesinde saldırgan tavır izlemelerinin hiçbir anlamı olmadığını, çünkü karşılarında Türkiye Cumhuriyeti olduğunu unutuyorlar’ şeklinde değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!