'Kızgın Kuşlar' iklim değişikliğine karşı

Güncelleme Tarihi:

Kızgın Kuşlar iklim değişikliğine karşı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 06:56

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, popüler mobil oyun uygulaması "Kızgın Kuşlar"daki (Angry Birds) "Kırmızı" (Red) karakterini iklim değişikliği ile mücadele konusunda BM onursal elçisi olarak atadı.Ban Ki-mun, "Kızgın Kuşlar, dünya genelinde milyonlarca insanı eğlendirdi. Şimdi de dünyanın daha iyi bir yer olması çabalarının bir parçası olacaklar. Kırmızı'ya yeşilin peşinden gitmesi için bir sebep göstermekten onur duyuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

BM, iklim değişikliği ile mücadele eylem planına popüler mobil oyun uygulamasını da dahil etti.

Görevlendirmeye ilişkin BM Genel Merkezi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "Kızgın Kuşlar, dünya genelinde milyonlarca insanı eğlendirdi. Şimdi de dünyanın daha iyi bir yer olması çabalarının bir parçası olacaklar. Kırmızı'ya yeşilin peşinden gitmesi için bir sebep göstermekten onur duyuyoruz" dedi.

Törende, "Kırmızı"nın iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 21 Mart'tan başlayarak sanal dünya turu gerçekleştireceği belirtildi.

BM Kalkınma Programı, BM Vakfı ve Sony Pictures Entertainment ortaklığıyla düzenlenen kampanya kapsamında, sosyal medya üzerinde "#AngryBirdsHappyPlanet" etiketi kullanılarak iklim değişikliğine ilişkin paylaşımlar yapılması istendi.

Haberin Devamı

Özellikle çocuklar ve gençler arasında popüler olan "Kızgın Kuşlar" oyununun iklim değişikliği ile mücadele kampanyasında kullanılmasıyla çocuklarda iklim değişikliğine ilişkin farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı ifade edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te aralık ayında toplanan yaklaşık 200 ülke, küresel sıcaklık artışının 2 derecenin altında tutulması için bir dizi önlem konusunda anlaşmaya varmıştı.

Anlaşmaya ilişkin gelecek ay BM Genel Merkezi'nde liderlerin katılımıyla imza töreni yapılacak.

BAKMADAN GEÇME!