Kıskançlık dehşeti: 4 ölü

Güncelleme Tarihi:

Kıskançlık dehşeti: 4 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'de kıskançlıktan gözü dönen bir adam, eski sevgilisinin bulunduğu eve düzenlediği baskında bir anne-kızı öldürdü. Saldırgan daha sonra peşine düşen güvenlik güçlerine pusu kurarak iki sınır muhafızını katletti. Polisin ateşe ateşle cevap vermesi üzerine katil, saçtığı dehşetin bedelini hayatıyla ödedi.

Dehşet dolu sahneleriyle Hollywood filmlerini andıran olay, Teksas eyaletinin Rio Hondo kentinin Harlingen kesiminde meydana geldi. Kendisini terkeden Julie Cox'un başka biriyle birlikte olmasını hazmedemeyen 25 yaşındaki Ernest Moore, genç kadının yeni sevgilisinin evini bastı. Julie'den kendisine dönmesini isteyen Moore, kendisine karşı koymak isteyen ev sahibesi Margarite Flores (56) ve kızı Delia Morin'i (31) vurarak öldürdü.

Julie Cox, saldırıdan yara almadan kurtulurken, yeni sevgilisi Don Morin (22) ağır yaralandı. Harlingtonlu bir dedektifin oğlu olan Moore, bir pickup'a atlayarak hızla olay mahallinden uzaklaştı. Polis gözünü kan bürümüş katilin peşine düşerken, pickup, Moore ailesinin San Benito kentine 16 kilometre uzaklıktaki evinin önünde ele geçirildi.

Aralarında üç sınır muhafızının da bulunduğu bir grup güvenlik görevlisi saldırganın anne ve babasını sorgulamak üzere eve girdiler. Güvenlik güçleri tam evi terketmek üzereyken yakınlardaki bir mısır tarlasında pusu kuran Ernest Moore, yarı-otomatik bir silahla güvenlik güçlerinin üzerine ateş açtı. Bu sırada Susan Lynn Rodriguez (28) ve Ricardo Guillermo Salinas (24) adlı iki sınır muhafızı kurşunlara hedef olarak can verdiler.

1 yaşında bir kız çocuğu annesi olan Susan Lynn Rodriguez, görev başında ölen ilk kadın sınır muhafızı oldu. Polisle çıkan çatışma sonrasında Ernes Moore, kurşunlara hedef olarak yere yığıldı ve son nefesini verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!