Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Aspirin prostat kanserine de çare

KALP krizi ve beyin kanaması riskini azalttığı söylenen Aspirin'in prostat kanserinin tedavisinde de etkili olabileceği ortaya çıktı. İngiliz Üroloji Dergisi'nde yayınlanan araştırmaya göre, Hammersmith Hastanesi, Imperial Tıp Fakültesi ve Prostat Biyoloji Grubu'na bağlı bilimadamları, Aspirin'in prostat kanserinin yayılmasına neden olan proteini bastırıp, hastalığın yayılmasını önlüyor. Aspirin'in bu özelliğiyle her yıl binlerce erkeğin ölmesine yol açan prostata çare olabileceği söyleniyor.

İngiltere’nin ilk zenci kralı Henry

İLK kez bir zenci, Royal Shakespeare Company tarafından sahnelenecek olan oyunda Kral VI.Henry rolünü oynayacak ve bir İngiliz kraliyet ailesi üyesini canlandıran ilk siyah olarak tarihe geçecek. 24 yaşındaki David Oyelowo ‘Siyahlara sadece uyuşturucu kaçakçısı, katil rolleri veriliyor. Umarım benim bu rolüm siyahların da önünü açacaktır’ derken, Tiyatro müdürü de ‘Aktörün rengi önemsiz. Piyeste Kral zenci, oğlu beyaz olabilir. Mühim olan rolün hakkını vermek’ diyor.

Kadınları kandıran don sapığı

GENÇ kızların kirli külotlarını fahiş fiyatlarla sattığı Japonya'da bu kez bir don sapığı telefonda sağlık görevlisi olduğunu söyleyerek ‘E-koli salgını var. İnceleme yapacağız. Üzerinizdeki külotu çıkarıp bir poşete koyun. Sonra da parka bırakın’ diyerek çok sayıda kadını kandırdı. Mayıs ayından beri Osaka bölgesinde eylemlerini sürdüren sapığın varlığı, Toyonaka bölgesinde yaşayan bir evkadının, daha fazla bilgi almak üzere sağlık merkezine başvurmasıyla ortaya çıktı.

Fahişelere vergide silikon indirimi

DANİMARKA'da fahişelerin göğüslerine taktırdıkları silikonlar artık birer mesleki yatırım. Danimarkalı fahişelerin göğüslerini büyütmek için taktırdıkları silikonlar mesleki yatırım kapsamında değerlendirilerek vergiden düşülecek. Vergi Dairesi, fahişelerin büyük göğüslere sahip olmak istemesini mesleklerinin gereği olarak değerlendirdi ve mesleği geliştirecek her türlü yatırımın vergiden düşüleceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!