Kimse Noel’de yalnız başına yemek yememeli

Güncelleme Tarihi:

Kimse Noel’de yalnız başına yemek yememeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 10:29

Londra’nın Sidcup bölgesinde faaliyet gösteren ‘Shish’ (Şiş) restoran, Noel günü evsizler ve yaşlılara ücretsiz yemek vereceğini duyurması İngiltere’de günün konusu haline geldi. Restoranın camına asılan ve ‘Kimse Noel’de yalnız başına yemek yememeli’ sloganının yer aldığı ilan, sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Haberin Devamı

ETKİNLİĞE destek olmak için yüzlerce gönüllü başvururken, İngiliz medyası da habere geniş yer ayırdı. BBC’den, Telegraph, Sun, Miror, Independent, Daily Mail gazetesine onlarca medya kuruluşu restorana akın ederken, aralarında milletvekilleri ve işadamlarının da bulunduğu çok sayıda kişi restorana destek olmak için harekete geçti. İşadamları arasında İngiltere’nin en zenginlerinden biri olan Peter Jones da bulunuyor.

BİR GECE YAŞLI BİR KADIN GELDİ...

Shish Restaurant Sidcup’ın işletmecilerinden Serdar Kiğılı, Noel için neden böyle bir karar aldıklarını şöyle anlattı:
“Her şey bir gece saat 23.30 sıralarında, restoranımızın kapanış saatinde içeri giren 85 yaşlarında bir kadının yardım istemesiyle başladı. Restoranın yakınında oturuyormuş. Penceresini kapatamamış, kapatmamız için ricada bulundu. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için bayan garsonlarımızından biriyle gittim. Pencereyi zor kapattım. Ağladı. Sarıldı bize. Teşekkür etti. Ertesi gün yemek yemek için restorana geldi. Eskiye ait yaşadıklarını, beraberinde Noel’in Hıristiyan dünyasının en önemli bayramı olduğuna ve aile ziyaretlerinin oldukça önemli olduğunu söyledi. Kendilerine özgü geçmişten günümüze taşıdığı örf ve adet olduğunu ancak günümüzde aile ziyaretlerinin yapılmadığı ifade etti.”

Haberin Devamı

ÜÇ ÇEŞİT TÜRK YEMEĞİ

“Dolayısıyla böylesine anlamlı bir günde tek başına oturup tek başına yemek yiyeceğini, bunun yerine ölmeyi tercih ettiğini Allah’tan canını alması dileğinde bulundu. Yaşadığı trajik bir durumdu. Etkilendik. Ardından, ‘Bunun gibi tek başına yaşayan geleni gideni olmayan çok sayıda yaşlı ve evsiz vardır. Noel günü kapımızı onlara da açalım. Ücretsiz hizmet verelim’ diye karar aldık. Restoranımızın kapısına, ‘Noel günü kimse yalnız başına yemek yemek zorunda değil. Biz burada sizin için varız. Lütfen Noel günü bizimle oturun. Üç çeşit Türk yemeği bedava’ yazılı bir davet duyurusu astık. Bunu gören müşterilerimiz ve yoldan geçenler fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşmış. Bir anda medyanın ilgi odağı olduk. İngiliz medyası, CNN International ve Amerikan Associated Press Ajansı dahil dünyanın dör bir yanından telefon ve sosyal medya üzerinden mesajlar gelmeye başladı. Tabi mutlu olduk.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!