Kiliseden tarihi karar

Güncelleme Tarihi:

Kiliseden tarihi karar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 12:40

İngiltere Anglikan Kilisesi'nde tarihi bir karara imza atıldığı ve ilk kadın piskoposun 2012 yılına kadar takdis edilerek, göreve başlayacağı belirtildi.

Konunun kilisede bölünmeye yol açmasının önüne geçmek için uzun yıllardır süren çabaların sonuç verdiği ve Anglikan kilisesinin kadın ile erkeğe eşit davranılması yolundaki reformu üzerinde görüş ayrılığı yaşanmadan anlaşmaya varıldığı açıklandı.

Anglikan kilisesinin ileri gelenleri, ilk kadın piskoposun bir-iki yıl içinde kilisedeki görevine başlayabileceğini, bunun en geç 2012'de gerçekleşmiş olacağını bildiriyor.

Kilisede görev yapan bazı rahiplerin bir kadın piskoposla çalışma fikrine karşı çıkabileceklerine dair kaygıların da Anglikan kilisesi yönetimi tarafından hazırlanan yeni nizamnamenin getirdiği “yönetime tam itaat kuralıyla” aşılacağı belirtiliyor.

Bu arada İngiliz basını ise Anglikan Kilisesi'nde kadın piskopos döneminin pek çok çevrede yarattığı tepkilere dikkati çekti. The Times, kilise yönetiminin hazırladığı yeni kuralların da bu tepkilerin önünü almaya yetmeyebileceğine işaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!