Kendi kahramanlarını çizip, film yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Kendi kahramanlarını çizip, film yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 11:37

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Karapürçek Piri Reis Gençlik Merkezi öğrencileri, Uluslararası Canlandırma Atölyesi’nde çizgi film dersi aldı.

Haberin Devamı

AVUSTURYALI Animasyon Yapımcısı Roland Schütz eşliğinde çizgi film yapım aşamalarını öğrenen Altındağlı çocuklar, yetenekleriyle dikkatleri çekti. Gezici Çizgi Film Festivali kapsamındaki etkinliğe yaklaşık 15 çocuk katıldı. Altındağlı çocuklar, hayal dünyalarında canlandırdıkları birbirinden farklı çizgi film kahramanlarını çizgi filme yansıttı.

KAHRAMANLARINI ÇİZGİ FİLME YANSITTILAR

Çocuklara çizgi film konusunda bilgi veren Schütz, ilk aşamanın taslak çıkarma işlemi olduğunu, saniyelik bir görüntü için 12 ayrı çizime ihtiyaç duyulduğunu ve çizilen figürleri fotoğraflayarak birleştirdiklerini anlattı. Son aşama olarak gerekli sesleri çizim üzerine yerleştirdiklerini belirten Schütz, çizgi filmlerin bu şekilde yapıldığını söyledi. Altındağlı çocukların çok güçlü bir hayal dünyasına sahip olduğunu belirten Schütz, çocukların birbirinden farklı çizgi film kahramanları yarattığına dikkati çekti. Çocukların grup halinde iş yapabilme becerisine de değinen Schütz, bu çocuklar arasından yetenekli animasyon sanatçılarının çıkabileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Kendi kahramanlarını çizip, film yaptılar

BANA AİT BİR KAHRAMANIM OLDU

Karapürçek Piri Reis Gençlik Merkezi öğrencilerinden Damla Beyazıt, duygularını şöyle anlattı: “Kendi çizgi filmimi kendim yaptım. Bana ait bir kahramanım oldu. Çok keyif aldım. Her şeye kendim karar verdim. Beğenmediğim zaman silip tekrar yaptım. Bu derste televizyondaki çizgi filmlerin nasıl yapıldığını öğrendim. Düşüncelerimizi önce kağıda aktardık. Sonrada sıradaki hareketi çizdik. Bunların hepsini arka arkaya getirip birleştirdik. İlk defa böyle bir eğitim aldım. Gençlik merkezinden çok memnunum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!