‘Katil ile göz göze geldim’

Güncelleme Tarihi:

‘Katil ile göz göze geldim’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 21:51

Almanya’nın Münih kentinde geçtiğimiz cuma OEZ adlı alışveriş merkezinde meydana gelen ve 4’ü Türk 9 kişinin hayatını kaybettiği katliamın yankıları sürüyor. Hüseyin Özdemir adlı görgü tanığı, “Saldırgan gözümün önünde dört kişiyi vurdu. Bir ara katil ile göz göze geldim. Nasıl kurtulduğuma halen inanamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Münih kentinde Ali David Sonboly adlı saldırganın açtığı ateş sonucu 9 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının şoku sürüyor. Saldırıda hayatını kaybeden bir Türk gencinin babası kalp krizi geçirdi. Bir görgü tanığı Türk, tatil için alışverişe gitmiştik” dedi. Saldırıda kurban giden bir Türk gencinin babası kalp krizi geçirdi. Hüseyin Dayıcık adlı oğlunu kaybeden Batı Trakyalı Süleyman Dayıcık acı haberi duyunca kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan yaslı baba anında müdahaleyle hayata döndürüldü. Olayı bire bir yaşayan görgü tanıkları ölümle nasıl burun buruna geldiklerini aktardı. Hüseyin Özdemir yaşadıklarını şöyle anlattı: “Tatil hazırlığı için ailece alışveriş merkezine gittik. Saldırgan gözümün önünde dört kişiyi vurdu. Bir ara katil ile göz göze geldim. Nasıl kurtulduğuma halen inanamıyorum.”

Haberin Devamı

‘ARABA BAKACAKTIK’

Olayda 15 yaşındaki oğlu Selçuk Kılıç’ı kaybeden Engin Kılıç olayı şöyle anlattı: “Türkiye’ye tatile gitmek için hazırlık yapıyorduk. Yeni bir araba alacaktık. Olaydan 10 dakika önce oğlumu aradım. Gel beraber arabaya bakmaya gideceğiz dedim. Evimiz olayın olduğu yere çok yakın. ‘Baba McDonald’s’tayım yemeğimi yiyip geliyorum’ dedi. Yemeğini yemeye fırsat vermediler. Acı haberle yıkıldık.” Olayda yaşamını yitiren 15 yaşındaki Can Leyla’nın babası Hasan Leyla, acılar içinde “Neden biz” diye feryat ederken, komşu ve akrabaları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

ŞİİR PAYLAŞMIŞTI

Saldırıda hayatını kaybeden 45 yaşındaki Sevda Dağ’ın kısa bir süre önce sosyal medya üzerinden paylaştığı ölümden bahseden şiir yürekleri dağladı. “Farkında mısın arkadaş! Eceliyle ölmeyi özledi insanoğlu” diye başlayan şiir, “Doya doya üzüldük sevindik. Fena da değildin be ömür” diye son buluyor. Olayın meydana geldiği Olympia Einkaufszentrum (OEZ) alışveriş merkezinin önü çiçek tarlasına döndü. İnsanlar kurbanların anısına çicekler bırakıp mumlar yaktı.

ALMANYA BU TÜR SALDIRILARA KARŞI TEDBİRLERİ TARTIŞIYOR

Almanya’nın Münih kentinde yaşanan olayı, silah yasasının sertleştirilmesi ve bu tür saldırılara karşı gelecekte nasıl önlem alınacağı tartışmalarını gündeme getirdi. Silahla dokuz kişiyi öldürdükten sonra intihar eden ve üzerinden 300 mermi daha çıkan 18 yaşındaki İran kökenli Alman vatandaşı Ali David Sonboly saldırganın silahı nereden ve nasıl bulduğu halen belirlenemedi. Sonboly’nin psikolojik tedavi gördüğü halde, neden güvenlik birimlerinin dikkatini çekmediği, gelecekte bu tür saldırıların önlenmesi için yeni tedbirler alınması tartışmaları gündeme geldi. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, güvenlik taslağının yeniden gözden geçirilmesinden yana olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘ASKER DE GÖREV ALSIN’

Saldırının yaşandığı Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, terör saldırıları gibi aşırı durumlarda askerin de müdahale etmesi için yasal değişiklik istedi. Federal İçişleri Bakanı de Maiziere ilk başta, saldırganın silahı nasıl tedarik ettiğinin açıklık kazanması gerektiğini belirtti. Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, “Silah kontrolü önemli bir nokta. Öldürücü silahları sıkı kontrol etmeliyiz” dedi. (BERLİN)

BİLGİ NOTU: 

Geçen cuma akşamı meydana gelen olayda, 18 yaşındaki İran asıllı Alman vatandaşı Sonboly, Norveç’te 77 kişiyi öldüren ırkçı Anders Behring Breivik’e özenerek Olympia adlı alışveriş merkezinde ateş açarak biri Yunanistan vatandaşı 4 Türk, 2 Kosova, 1 Macar, 1 Alman vatandaşı ve 1 mülteciyi öldürmüştü. 10’u ağır 35 kişi yaralanmıştı. Psikolojik sorunları da olduğu belirtilen saldırgan daha sonra intihar etmişti.

Haberin Devamı

YİNE SALDIRI DEHŞETİ

ALMANYA’DA dün bir saldırı daha gerçekleşti. Reutlingen kentinde bir adam elinde palayla kentte dehşet saçtı. Bir kadın öldü. İki kişi yaralandı. Saldırganı polis etkisiz hale getirdi. Almanya’da bir hafta önce Würzburg kentinde bir IŞİD teröristi, elinde balta ve bıçakla yolculara saldırmış, 15 kişiyi yaralamıştı. Geçen cuma akşamı ise Münih’te yaşanan cinnet olayında 9 kişi hayatını kaybetti, 10’u ağır 35 kişi yaralandı. Hamburg-Bremen yolcu treninde de geçtiğimiz cumartesi akşamı bir kişi elinde bıçakla yolcuları tehdit etti. Olayda yaralanan olmadı. Son olayla birlikte ülkede bir haftada dördüncü saldırı meydana gelmiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!