Karakış Enerji Bakanı´nı istifa ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Karakış Enerji Bakanı´nı istifa ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2001 00:00


Rusya'nın Sibirya ve uzak doğu bölgelerinde bu yıl zaman zaman sıfırın altında 60 dereceye kadar inen soğuk havanın yol açtığı enerji sorunları, Rusya Enerji Bakanı ve bir valinin başını yedi.

Soğuk ve sert iklim koşullarından dolayı söz konusu bölgelerde de yaşanan elektrik dağıtım ve ısıtma sorunları nedeniyle, Devlet Başkanı Vladimir Putin, Enerji Bakanı Aleksandır Gavrin'in istifasını istedi. Gavrin, derhal istifasını sunarken, Putin de bunu onayladı.

Putin Gavrin'i, ''enerji sorunlarının çözümlenmesinde yetersiz kalmakla'' eleştirirken, Gavrin, bu iddiayı kabul etmediğini açıkladı. Putin, bugün kabine toplantısında yaptığı konuşmada, Gavrin'in istifasını isterken, ''Primorye Valisi Yevgeni Nazdratenko ile de bu sabah telefonla konuştum. O da istifa edecek'' dedi.Nazdratenko da, Putin ile konuşur konuşmaz istifasını açıkladı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI

Rusya Devlet Başkanı, ülkenin Sibirya ve uzak doğu bölgelerinde aylardır yaşanan enerji sıkıntısına Başsavcılık tarafından el konulacağını belirterek, ''Bütün ilgili güvenlik birimlerine ve Acil Durumlar Bakanlığı'na, Rusya'nın doğusundaki enerji krizinin nedenleriyle ilgili belgeleri incelemeleri, bunları Başsavcılık'a sunmaları talimatını verdim'' dedi.

Putin, ülkenin elektrik dağıtımından sorumlu UES adlı kurumun yönetim değişikliği için hissedarlar toplantısına gitmesi için gerekenin yapılmakta olduğunu da belirtti. UES'in başında, önceki Devlet başkanı Boris Yelsin'in uzun yıllar Kremlin Sarayı'nda ''sağ kolu'' durumunda olan Alatoli Çubays bulunuyor.

Vladimir Putin, özellikle Primorye bölgesindeki ısıtma sorunlarından UES'in yönetiminin sorumlu olduğunu belirtti. Primorye bölgesinde şu anda merkezi ısıtma sistemindeki aksamadan dolayı 5 bin kişi soğuk evlerde yaşıyor ya da kendi olanaklarıyla ısınmaya çalışıyor.

10 BİN ANTİLOP RUSYA´YA SIĞINDI

Bu arada, Moğolistan'daki çok yoğun kar yağışından kaçan 10 binden fazla bozkır antilobunun yiyecek bulmak için Sibirya'nın doğusuna geçtiği bildirildi.

Yerel yetkililer, Moğolistan'ın Rusya sınırında halen toplu halde 70 bin antilobun bulunduğunu kaydettiler.

Rusya'nın başkenti Moskova'nın yaklaşık 4 bin 700 kilometre doğusuna düşen bölgede ısının sıfırın altında 45 santigrat derece civarında olduğu bildiriliyor.

Bozkır antilopları Rusya'da koruma altındaki türler listesinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!