Kanser hastasının kendisi için asansörden indirilmesi Başbakan Schmidt'i üzdü

Güncelleme Tarihi:

Kanser hastasının kendisi için asansörden indirilmesi Başbakan Schmidti üzdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 21:36

DANİMARKA’da 18 Haziran’da yapılacak genel seçimlerle ilgili kampanya çerçevesinde Aalborg şehri hastanesini ziyaret eden Sosyal Demokrat Başbakan Helle Thörning Schmidt, kendisi için bir kanser hastasının asansörden indirildiğini öğrenince üzüldü.

Haberin Devamı

Başbakan Helle Thörning Schmidt, beraberinde Radikal Parti Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Morten Östergaard ile Aalborg Üniversitesi hastanesini ziyaret etti. Bir hastane görevlisi Başbakan Schmidt kullanacak diye asansördeki kanser hastasını indirdi. Başbakan Schmidt durumdan, bir hemşire olayı bir sosyal paylaşım sitesine taşıyınca haberdar oldu.

BİR BAŞBAKAN HASTA DİYE VATANDAŞINI İKİNCİ SINIF VATANDAŞ YERİNE KOYAMAZ

Söz konusu hemşire "bir hastaya karşı bu ne biçim davranıştır? Sol blokun politikası bu mu?" sorusunu sordu. Hemşire, Başbakan Schmidt’e hitaben "hastanemize gelip ziyarette bulunman güzel ama göğüs kanseri olmuş ve kanser tüm organlarına sıçramış, ağır bir kanser hastası acilen tedavi görmesi gerekiyordu. Tedavi göreceği bölüme gelmek için asansöre bindiğinde, hastamız ve kendisine eşlik eden bir meslektaşım asansörden indirilmiş. Seninle olan (koruma) insanlara hastanın durumunun ağır ve acil olduğu söylenmesine rağmen "hemen şimdi" diyerek asansörden indirilmiş. Bu ne biçim davranıştır. Hasta acil olmasa bile bir hastanede hasta hakkı senden önce gelir. Hastamız sadece asansörden indirilmekle kalmamış, başbakan ziyareti ile meşgul olan doktor tarafından da bekletilmiştir. Bir başbakan hasta ve zayıf diye birisini ikinci sınıf vatandaş göremez" dedi.

GÖREVLİNİN SUÇU

Hastane Müdürü Jens Ole Skov olaydan büyük üzüntü duyduklarını ve söz konusu görevliyi uyardıklarını belirterek, olayı bir hemşireden duyduklarını ve söz konusu hasta ile konuşup özür dileyeceklerini söyledi. Jens Ole Skov, kendisi merdivenleri kullandığı için durumu yaşamadığını belirterek, olayı sosyal medyada paylaşan hemşirenin yazısı ile hastanede panik yarattığını ön sürerek "hemşire durumu bize bildirmeli sosyal medyada paylaşmadan önce düşünmeliydi. Görevliye bizim tarafımızdan bir emir verilmiş değil. Her halde başbakanın seçim kampanyası programının yoğunluğunu ve acele etmesi gerektiğini düşünmüş. Kendisine önce hastaların düşünülmesi gerektiğini hatırlattık. Zaten tüm görevlilerimize de bu talimatı veriyoruz" dedi.

BAŞBAKAN ZİYARETİ HASTALARI RAHATSIZ ETMEMELİ

Başbakan Schmidt, olayı duyunca üzüldüğünü belirterek, sosyal paylaşım sitesine yazdığı yazıda "Anladığım kadarı ile bir hasta kötü bir şey yaşamış. Bir başbakan ya da bakan ziyareti hastaları rahatsız etmemeli. Ne olduğunu tam bilmiyorum, hastane yönetimi bana hastaneyi gezdirdi. Tabi ki bizim hastalarımız her şeyden önemlidir. Sizleri ziyaret etme şansı tanıdığınız için teşekkür ederim. Aalborg Üniversitesi hastanesinde işinizi ne kadar organize ve iyi bir şekilde yaptığınızı görmek çok güzeldi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!