Kanada’da Kiev'deki büyükelçiliğini Lviv'e taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Kanada’da Kievdeki büyükelçiliğini Lvive taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2022 08:58

Kanada, Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin nedeniyle Ukrayna’nın başkenti Kiev'deki büyükelçiliğini geçici olarak Polonya sınırına yakın olan Lviv’e taşıdığını duyurdu.

Haberin Devamı

Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim devam ederken, Kanada, Ukrayna’nın başkenti Kiev'deki büyükelçiliğini geçici olarak Polonya sınırına yakın olan Lviv’e taşıdığını duyurdu.

Büyükelçiliğin taşınma nedeni olarak Ukrayna sınırındaki Rus birliklerinin konuşlandırılmasının neden olduğu durumun kötüleşmesi gösterildi.

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly yaptığı açıklamada, "Ukrayna'daki güvenlik durumu personelimiz için uygun hizmetleri ve yeterli güvenliği garanti etmemize izin verir vermez, Kiev'deki büyükelçilikteki faaliyetlere devam edeceğiz" dedi.

Kanadalıları Ukrayna’ya seyahat konusunda uyaran Joly, “Kanadalılar Ukrayna'ya tüm seyahatlerden kaçınmalı. Şu anda ülkede bulunanları ise derhal Ukrayna’yı terk etmeye çağırıyoruz” dedi.

Öte yandan şu ana kadar Avustralya ve ABD Kiev’deki büyükelçiliklerini, Polonya sınırına 70 kilometre mesafedeki Liviv’e transfer etti.

Haberin Devamı

ASKERİ PERSONEL DE UKRAYNA’DAN TAHLİYE EDİLDİ

Kanada, Rusya tehdidi nedeniyle Ukrayna’daki askeri personelini geçici olarak tahliye etti.

Kanada Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kanada’nın Ukrayna’daki askeri personelini geçici olarak Avrupa’da bir ülkeye çektiği ifade edildi. Açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı haksız saldırgan tutumundan kaynaklanan karmaşık operasyonel ortam nedeniyle Kanadalı askerlerin yerinin değiştirildiği belirtildi.

Ukrayna ve Rusya'dan sonra dünyadaki en fazla Ukraynalı nüfusuna sahip olan Kanada, 2015'ten bu yana ülkenin batısında askeri eğitim veriyor. Kanada Savunma Bakanlığı’na göre, Kanadalı askerler görev kapsamında bugüne kadar 30 binden fazla Ukraynalı askere eğitim verdi.

Kanada Başbakan Justin Trudeau 27 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Ukrayna silahlı kuvvetleri ile güvenlik güçlerine eğitim veren askeri personelin görevinin 3 yıl daha uzatıldığını ve toplamda 400 Kanadalı eğitmenin ülkeye gönderileceğini duyurmuştu.

ABD başta olmak üzere birçok ülke Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı hazırlığına olduğunu belirterek diplomatik misyonlarındaki personelini başkent Kiev’den çekerken, Moskova ise saldırı iddialarını reddederek batılı ülkeleri “histerik” davranmakla suçlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!